Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΟ Χρήστος Καφτηράνης από τη Σύρο, ο Αντώνης Κουζούπης από τη Σέριφο,...

Ο Χρήστος Καφτηράνης από τη Σύρο, ο Αντώνης Κουζούπης από τη Σέριφο, ο Γιώργος Υψηλάντης από τη Ρόδο και ο Γιώργος Χαλκιδιός από την Κω, υποψήφιοι με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Ο Χρήστος Καφτηράνης από τη Σύρο, ο Αντώνης Κουζούπης από τη Σέριφο, ο Γιώργος Υψηλάντης από τη Ρόδο και ο Γιώργος Χαλκιδιός από την Κω, υποψήφιοι με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Την υποψηφιότητα τεσσάρων ακόμα πολιτών, του Χρήστου Καφτηράνη στην ΠΕ Σύρου,  του Αντώνη Κουζούπη στην ΠΕ Μήλου, του Γιώργου Υψηλάντη στην ΠΕ Ρόδου και του Γιώργου Χαλκιδιού στην ΠΕ Κω, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Καφτηράνης, εκπαιδευτικός και διευθυντής σχολείου στην Σύρο, πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, πρώην αν. Περιφερειακός Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Η απόφασή μου να συμμετέχω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, πηγάζει πρωτίστως από την πεποίθησή μου, ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η ενεργή συμμετοχή μας ως πολίτες αποτελεί πλέον ανάγκη αλλά και τιμή να μπορώ να προσφέρω στον τόπο που ζω και αγαπώ!

Γι΄ αυτό είναι ιδιαίτερη τιμή η ευκαιρία που μου δίνεται να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο νίκης ¨Μπροστά το Νότιο Αιγαίο¨ με υποψήφιο και πάλι τον πετυχημένο Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Μαζί με μια ομάδα αξιόλογων ανθρώπων και πετυχημένων επαγγελματικά θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τα νησιά μας και τη ζωή των συμπολιτών μας.

Φίλε Γιώργο σ’ ευχαριστώ! Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας! Πάμε δυνατά- όλοι μαζί -¨ Μπροστά το νότιο αιγαίο¨

•          Με σεβασμό και χαμόγελο απέναντι στον πολίτη

•          Με ειλικρινές και καθαρό βλέμμα πάνω σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα

•          Με σοβαρή και υπεύθυνη διεκδικητική παρουσία και με στόχο να συνεχίσουμε το αξιόλογο έργο της προηγούμενης θητείας, δημιουργώντας νέες συνθήκες ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης των νησιών μας!»

Ο κ. Κουζούπης, μηχανολόγος μηχανικός, Πρόεδρος του Συνδέσμου Σεριφίων και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Με μεγάλη μου χαρά και τιμή αποδέχτηκα την πρόταση του Περιφερειάρχη μας, Γιώργου Χατζημάρκου να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» και να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος, στο νησί μου, την Σέριφο. Με όπλο μου την αγάπη για τα νησιά μας, και ιδιαίτερα για την Σέριφο, και γνωρίζοντας τα προβλήματα των νησιών μας, σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να συμβάλω και εγώ με όλες  μου τις δυνάμεις  στην ανάδειξη  και την επίλυση των προβλημάτων  που απασχολούν  τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, των Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.»

Ο κ. Υψηλάντης, ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, μελετητής δημοσίων έργων, Περιφερειακός Σύμβουλος και Εκπρόσωπος Τύπου της Περιφερειακής Αρχής, τ. Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑ Ρόδου, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί και πάλι με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, είναι το υπόδειγμα του αυτοδιοικητικού πολιτικού, που θα ήθελε να έχει ο κάθε τόπος. Ατυχώς για τους άλλους, το Νότιο Αιγαίο είναι ο τυχερός τόπος που τον έχει στο τιμόνι!

Πάμε λοιπόν #Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, με λίγα λόγια, πολύ κέφι και ακόμα πιο πολλή δουλειά. Ξανά μαζί σου, μαζί με την υπέροχη ομάδα των ανθρώπων της παράταξής μας, για να κλείσουμε και τις τελευταίες πληγές και λογαριασμούς του παρελθόντος, να βγάλουμε από τις ντουλάπες και τους τελευταίους σκελετούς, ανεβάζοντας όλο και πιο ψηλά τον πήχη των στόχων που εμείς οι ίδιοι θέτουμε. Κυρίως όμως, για να μεγεθύνουμε, να εδραιώσουμε και να παγιώσουμε, τις λαμπερές κατακτήσεις των νησιών μας, την  προκοπή και την ευημερία των συμπατριωτών μας σε κάθε γωνιά του Νοτίου Αιγαίου. Όπως αξίζει στην πιο όμορφη και δυναμική περιφέρεια της Ευρώπης!»

Ο κ. Χαλκιδιός, ηλεκτρολόγος εγκαταστάστης, Περιφερειακός Σύμβουλος, τ. Έπαρχος ΠΕ Κω-Νισύρου, τ. Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επαγγελμάτων, πρώην Αντιπρόεδρος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η ενασχόληση του οποίου με τα κοινά μετρά πολλά χρόνια, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για τρίτη φορά:

«Πήρα την απόφαση να συμπορευθώ για τρίτη φορά με τον Γιώργο Χατζημάρκο και την παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ», γιατί θέλω να είμαι παρών στην συνέχεια του έργου που ξεκινήσαμε το 2014.

Με αποτελεσματική κι επιτυχημένη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων που έπληξαν το νησί της Κω, το μεταναστευτικό και το σεισμικό πλήγμα αλλά και όλο τον κόσμο με την παγκόσμια υγειονομική κρίση, πετύχαμε να αποκαταστήσουμε την τουριστική μας εικόνα σε ταχύτατο χρόνο και φέραμε την Περιφέρεια μας, μετά από συνεχόμενες χρονιές ρεκόρ στην πρώτη θέση εσόδων από τον τουρισμό πανελλήνια. Στον τομέα της υγείας ενισχύσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία με παρεμβάσεις όχι μόνο επιδότησης αλλά και 100% κάλυψης της μισθοδοσίας γιατρών και νοσηλευτών, με αγορές ασθενοφόρων, ιατρικού και μηχανολογικού εξοπλισμού στις μονάδες υγείας.

Στον τομέα της παιδείας προβήκαμε στην αποκατάσταση κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων, για

πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού και την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και λοιπού εξοπλισμού σε σχολεία όλων των βαθμίδων.

Στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα πιστοποιήσαμε τα αγροτικά μας προϊόντα, που ταξιδεύουν επώνυμα στις εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού με τους παραγωγούς μας, ενώ και η Κως φιλοξένησε έναν διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας.

Στον τομέα του αθλητισμού προχωρήσαμε με τον ηλεκτροφωτισμό γηπέδων και τη συντήρηση και την ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Διοργανώσαμε δεκάδες αγώνες με εθνικές και διεθνείς συμμετοχές.

Στον τομέα του πολιτισμού μετράμε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά, μεγάλα και μικρά, χωρίς εξαίρεση. Ο κατάλογος είναι μακρύς.

Με σχέδιο και όραμα για την επόμενη τετραετία, όπως εμείς ξέρουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις και τις νοοτροπίες χαμένων δεκαετιών, συνεχίζουμε κοιτώντας πάντα μπροστά

Βιογραφικό Χρήστου Καφτηράνη

Ο Χρήστος Καφτηράνης είναι Εκπαιδευτικός, Διευθυντής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης.

Έχει διατελέσει Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και Αν. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Είναι Πρόεδρος ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση.

Βιογραφικό Αντώνη Κουζούπη

Ο Αντώνης Κουζούπης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός στη Βιομηχανία.

Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Σεριφίων καθώς και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων.

Σπούδασε στο ΤΕΙ Λάρισας στο τμήμα Μηχανολόγων. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος Αξιωματικός των Τεθωρακισμένων.

Είναι παντρεμένος με την επίσης Σεριφιώτισα Ειρήνη Λιβανίου και έχουν δύο κόρες.

Βιογραφικό Γιώργου Υψηλάντη

Ο Γιώργος Υψηλάντης είναι Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός, Μελετητής Δημοσίων Έργων, στην Κατηγορία 9 (ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες) και στην Κατηγορία 27 (περιβαλλοντικές μελέτες) καθώς και εμπειρογνώμων (Senior Expert) της DG REGIO της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πεδίο 10: Περιβάλλον, Κυκλική Οικονομία και Αποδοτική χρήση Φυσικών Πόρων και στο πεδίο 23: Θεσμική Ικανότητα, Αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση.

Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος και Εκπρόσωπος Τύπου της Περιφερειακής Αρχής του Νοτίου Αιγαίου.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας Ρόδου (ΔΕΚΡ) από το 1997-2010.

Διέτρεξε όλες τις υπηρεσιακές βαθμίδες ιεραρχίας στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) από το 1989 έως το 2022, στην οποία διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής (2011-2014) και Γενικός Διευθυντής (2019-2022).

Παράλληλα από το 1983 έως και σήμερα, εργάσθηκε ως Μελετητής-Σύμβουλος Μηχανικός πληθώρας ιδιωτικών και δημόσιων έργων (ηλεκτρομηχανολογικών και περιβαλλοντικών).

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει:

  • Πρόεδρος της Ένωσης Δωδεκανησίων Σπουδαστών (ΕΔΣ) Αθήνας

•                    Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθήνας-Πειραιά, στην ιδρυτική της φάση.

•                    Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

•                    Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσοχωριτών Καρπάθου στη Ρόδο.

•                    Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 15ου Δ.Σ. Ρόδου.

•                    Ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Δικτύου ΦοΔΣΑ έως το 2011.

•                    Επικεφαλής οργανωτικού της παράταξης «Ρόδος Ανθρώπινη Πόλη», του επί τρεις θητείες Δημάρχου Ρόδου, κ. Γιώργου Γιαννόπουλου.

•                    Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου στις δημοτικές εκλογές του 2014 και Επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ρόδου, από το 2014 έως το 2019.

•                    Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην ΠΕ Ρόδου, στις περιφερειακές εκλογές του 2019 με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και Περιφερειακός Σύμβουλος από τις 7/8/2023. 

Βιογραφικό Γιώργου Χαλκιδιού

Ο Γιώργος Χαλκιδιός είναι ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, ενώ έχει διατελέσει επίσης, Έπαρχος Κω-Νισύρου (2014-2019) και Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επαγγελμάτων και τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής (θητεία 2019).

Είναι  απόφοιτος της Δημοσίας Σχολής εργοδηγών Ηλεκτρολόγων και έχει εργαστεί αρχικά, για τέσσερα χρόνια,  σε μελετητικό γραφείο ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, και αργότερα ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Η ενασχόληση του με τα κοινά μετρά πολλά χρόνια.

Έχει εκλεγεί σύμβουλος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για 16 συναπτά έτη, επτά από τα οποία υπηρέτησε στην θέση του Αντιπροέδρου. Στις εκλογές του 2010 για το Επιμελητήριο, ηγήθηκε της παράταξης “Δωδεκάνησα- ισόρροπη  ανάπτυξη”.

Διετέλεσε πολλά χρόνια ως  Πρόεδρος του Σωματείου Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Ήταν ένας από τους ιδρυτές του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ηλεκτρολόγων Κω και άσκησε καθήκοντα Προέδρου τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του.

Συμμετείχε στα αθλητικά δρώμενα του νησιού από το 1990 συνεχόμενα μέχρι και το 2014. Διετέλεσε Πρόεδρος στον ποδοσφαιρικό αθλητικό σύλλογο “Ασκληπιό” και στον ποδοσφαιρικό αθλητικό όμιλο ΠΑΟΚ-Κω.

Είναι αιμοδότης ανελλιπώς από το 1971 και έχει έντονη κοινωνική δράση.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κουζούκα (επιχειρηματία) και έχουν μαζί τρία παιδιά, την Καλλιόπη (Αρχιτέκτονα Μηχανικό), τον Μανώλη (Αδειούχο Ηλεκτρολόγο  Εγκαταστάτη) και την Νίκη (Λογίστρια- Μηχανικό  λογισμικού).

Περισσότερα