Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΣύροςΚοινωνίαΑλλαγή διοίκησης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου

Αλλαγή διοίκησης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 15/09/2023 παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄, του Διοικητή της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ ΚΑΣΤΑΝΗ Χρήστου, του Λιμενάρχη Σύρου Αντιπλοιάρχου Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη, του Διευθυντή Σπουδών κ. ΔΟΥΝΑΒΗ Γεωργίου, του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού της Ακαδημίας και του εκπαιδευτικού προσωπικού, πρώην και νυν, σε μια απέριττη τελετή πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής διοικήσεως της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, από τον μέχρι πρότινος και επί τεσσεράμιση συναπτά έτη  Διοικητή, Πλοίαρχο Λ.Σ ΚΑΡΑΜΗΤΣΑ Παναγιώτη, στη νέα Διοικήτρια Αντιπλοίαρχο Λ.Σ ΚΟΡΑΚΑ Κωνσταντίνα, η οποία μετετέθη στην ΑΕΝ/Σύρου από το Λιμεναρχείο Θήρας, όπου υπηρετούσε ως Λιμενάρχης.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του, όσο και οι  Διοικητής 6ης ΠΕΔΙΛΣ και Λιμενάρχης Σύρου, εξήραν το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε στην ΑΕΝ Σύρου ο απελθών Διοικητής και παράλληλα καλωσόρισαν τη νέα Διοικήτρια στην οποία ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Κατά την τελετή αντηλλάγησαν  αναμνηστικά δώρα και  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την μακρόχρονη λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, τον ιστορικό χαρακτήρα της και τα σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού της, που σημειώθηκαν κατά τα τελευταία έτη, με την ευγενική συμβολή σημαντικών ευεργετών.

Η αλλαγής διοίκησης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου αποτελεί μέρος αλληλουχίας αλλαγών, σε προϊσταμένους υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, που υφίστανται και λειτουργούν στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα