Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΙστορίες ΠόληςΑπόψειςΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ (ΣΠΑΝΟΣ) : "Γιατί πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος στο...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ (ΣΠΑΝΟΣ) : “Γιατί πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και γιατί με τον Άρη Ρώτα”

Όπως ανέφερα και στα λίγα λόγια που είπα στην εκδήλωση της παρουσίασής μου την Κυριακή 03/09/23, όταν παραβρέθηκα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για την παύση της Κανδιούς Μαραγκού από της θέση της προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, ανέβηκα τα σκαλιά του δημαρχείου ως ψηφοφόρος του Αλέξη Αθανασίου και μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου τα κατέβηκα με την σκέψη στο μυαλό ότι πρέπει να κατέβω υποψήφιος με τον Άρη Ρώτα. Ο λόγος ήταν η αδικία, κατά τη γνώμη μου, που τελέστηκε στο πρόσωπο της Κανδιούς Μαραγκού, σχετικά με το έργο της μαρίνας.

Και γιατί κάνω λόγο για αδικία:

– Γιατί δεν είναι δυνατόν αυτοί που τόσα χρόνια ενεργούσαν για αυτό το θέμα τώρα να δημιουργούν αντιπαράθεση μαρίνα ή Νεώριο.

– Γιατί δεν έχει λογική, η ίδια Δημοτική Αρχή που πήρε την απόφαση να προχωρήσει το έργο, τώρα να παύει την πρόεδρο γιατί θέλησε να το ολοκληρώσει.

– Γιατί ήταν προσβολή, αυτή η παύση απέναντι σε έναν άνθρωπο – μία γυναίκα που έδειξε πολιτικό ήθος, δεν έκανε κωλοτούμπα και όρθωσε ανάστημα για χάρη ολόκληρου του νησιού, για το καλό των επόμενων γενιών, μακριά από ιδιωτικά συμφέροντα.

– Γιατί ο Δήμαρχος ήταν αυτός που θα έπρεπε να λύσει το θέμα του Νεωρίου. Και εγώ είχα δουλέψει στο ναυπηγείο 7 χρόνια και πολύς άλλος κόσμος επίσης, όπως και θα συνεχίσουν να δουλεύουν. Όμως η αντιπαράθεση έπρεπε να λυθεί από το Δήμαρχο και όχι να υποστηρίζει την άποψη για δήθεν διχασμό του κόσμου. Αντίθετα θα έπρεπε να απαιτήσει από το ναυπηγείο την, σύμφωνα με τον νόμο, περιβαλλοντική λειτουργία του.

– Γιατί σεβόμαστε τους εργαζόμενους εκεί, όμως θα ήθελα από το εργοστασιακό σωματείο του Νεωρίου, να μας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των Συριανών εργαζόμενων στο ναυπηγείο, με ονοματεπώνυμα.

– Γιατί, σύμφωνα με την συνδικαλιστική μου εμπειρία, αφού διετέλεσα επί 2 θητείες πρόεδρος των οικοδόμων, παρατήρησα πως το Εργατικό Κέντρο δεν μπορεί να είναι εκπρόσωπος μόνο μιας επιχείρησης και να αδιαφορεί για το ότι η μαρίνα θα ανοίξει κι άλλες θέσεις εργασίας και για να λειτουργήσει θα πέσουν 9 εκατομμύρια ευρώ σε όλες τις ειδικότητες της οικοδομής στη Σύρο.

– Γιατί κατά την γνώμη μου ο ρόλος του προέδρου του εργοστασιακού σωματείου του Νεωρίου με τον ρόλο του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων είναι ασύμβατος. Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι ένα προεδρείο έχει ιεραρχία (πρόεδρος-αντιπρόεδρος-γραμματέας και μέλη). Γιατί λοιπόν μετά την παύση κάποιων από το ΔΣ στο εργοστασιακό σωματείο του Νεωρίου δεν προτάθηκαν τα λοιπά μέλη της διοίκησης να αναλάβουν και εν τέλει ανέλαβε Πρόεδρος ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων; Αναρωτιέμαι μάλιστα αν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο. Αλήθεια όλα αυτά τα γνωρίζει η ΓΣΕΕ ?

– Γιατί, οι ανακοινώσεις του κου Ξενοκώστα και όσα είπε ήταν μία ανήθικη επίθεση κατά μίας γυναίκας και κατά ενός υποψηφίου (του κ. Ρώτα) και δεν κατάλαβα με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει στις δημοτικές αποφάσεις. Είναι αυτός που πάει να δημιουργήσει διχασμό στο νησί. Και το λέω εγώ που είμαι υπέρμαχος του Νεωρίου, όμως το νησί δεν είναι μόνο Νεώριο. Και επίσης ο Δήμος πρέπει να υπηρετεί όλους τους δημότες και να είναι ανεξάρτητος. Αυτό λέει η δημοκρατία μας.

– Γιατί, οι συνεχείς καταγγελίες και τα εξώδικα σε όποιον έχει αντίθετη άποψη είναι λάθος τακτική. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι μία τέτοια τακτική θα την υιοθετούσε ποτέ ο αείμνηστος Γουλανδρής?

– Γιατί, το “παιχνίδι” όλο είναι στο ποια θα είναι η νέα Δημοτική Αρχή, δηλαδή ποιος δήμαρχος θα επικρατήσει. Ο δήμαρχος μόνο του Νεωρίου ή ο δήμαρχος της συνύπαρξης νεωρίου και μαρίνας και όλων των λοιπών επιχειρήσεων του τόπου και άρα της σωστής ανάπτυξης ολόκληρου του νησιού; Αλλά αυτό θα το αποφασίσουν οι δημότες και δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να τους το επιβάλλει κανείς.

Σε επόμενη ανακοίνωση θα σας ανακοινώσω τις προθέσεις μου για την επόμενη μέρα των εκλογών!

Αντώνης Ρούσσος (Σπανός)

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα