Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΣύροςΑπάντηση Ρώτα στο εξώδικο Ξενοκώστα με πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο

Απάντηση Ρώτα στο εξώδικο Ξενοκώστα με πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο

Στην ιδιότυπη σκακιέρα που στήθηκε χθες μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και Πάνου Ξενοκώστα με αφορμή την πρόθεση της προέδρου του πρώτου κας Κανδιούς Μαραγκού να επαναδημοπρατήσει τη μαρίνα στα Λαζαρέτα χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα κι εν συνεχεία τα εξώδικα που ανήγγειλαν τόσο ο δεύτερος, όσο και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων και το Σωματείο των Εργαζομένων του Νεωρίου επειδή εκείνη ματαίωσε τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΛΤΣ επικαλούμενη απειλές κι εκφοβισμούς για τη σωματική ακεραιότητα την δική της και της οικογένειάς της, ήταν η σειρά του συζύγου της κας Μαραγκού και υποψηφίου Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κου Άρη Ρώτα να κάνει την κίνησή του.

Ομολογουμένως, μια πολύ ψύχραιμη κίνηση. Κι έτσι έπρεπε διότι τα αίματα έβραζαν και λάδι στη φωτιά σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να μη ρίχνουμε.

Έτσι λοιπόν, με δελτίο Τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ του νησιού, καλεί τον κ. Ξενοκώστα σε δημόσιο διάλογο παρουσία όλων των δημοσιογράφων.

Ιδού το δελτίο Τύπου :

“Με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης του ναυπηγείου ΟΝΕΧ Νεώριο σχετικά με τη μαρίνα στα Λαζαρέττα, στις οποίες γίνεται σαφής αναφορά στο πρόσωπο μου, καλώ σε συζήτηση την Τρίτη 29/08/2023 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Διογένης και με παρουσία δημοσιογράφων τον κ. Ξενοκώστα, με αντικείμενο “Ναυπηγείο – Μαρίνα – Master plan – Επενδύσεις – Ανάπτυξη.

Ελπίζω ότι κατόπιν των πολυσέλιδων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από πλευράς ναυπηγείου σχετικά με το θέμα, να μην καλυφθεί πίσω τους ο κ. Ξενοκώστας και να μην επιδείξει ατολμία στην πρόσκληση συζήτησης.

Η πρόσκληση αυτή προκύπτει κατόπιν της δεδομένης σοβαρότητας του θέματος, καθώς δεν ακολουθούμε την διχαστική ρητορική του κ. Ξενοκώστα, δεν υπεκφεύγουμε και δεν κρυπτόμαστε πίσω από χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και ανέξοδων δηλώσεων.

Αναμένουμε λοιπόν την παρουσία του για έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο.

 

Υ.Γ.: Καλείται το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Σύρου.”

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα