Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΣύροςΚοινωνίαΑπειλεί να πλήξει την Ενετική βραδιά της Βάρης

Απειλεί να πλήξει την Ενετική βραδιά της Βάρης

Μεγάλη είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ ενός κατοίκου της Βάρης Σύρου και των επιχειρηματιών του χωριού, όταν οι τελευταίοι κατάφεραν με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών ύστερα από διάβημά τους, να πάψει να υφίσταται ο οργανωμένος για βόλεϊ και ξυλορακέτα επί της παραλίας του χωριού χώρος.

Κύρια δικαιολογία των επιχειρηματιών ήταν πως δεν γίνεται να προκαλείται τέτοια όχληση από φωνές θεατών και παιχτών όπως και από χρήση των παρελκομένων (μπάλες, μπαλάκια, ρακέτες κλπ) όλες τις ώρες της ημέρας, ειδικότερα δε τις ώρες κοινής ησυχίας.

Από τότε έχει ξεσπάσει μια ιδιότυπη βεντέτα περισσότερο στο πεδίο των κοινωνικών δικτύων, η οποία μάλιστα έχει και άρωμα νομολογίας και καταγγελιών, αφού υπήρξαν αυτόφωρα για μεγαλύτερο αριθμό ξαπλωστρών και εμβαδόν χρήσης περιοχής.

Αυτή τη φορά, ο εν λόγω κάτοικος της Βάρης προειδοποιεί πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια κι επικαλούμενος ομοίως τη νομοθεσία περί ωραρίων κοινής ησυχίας θα περιορίσει την ενετική βραδιά της 14ης Αυγούστου 2023 σε δυο-τρεις ώρες μόνο, αφού ως τις 17:30 ισχύει η μεσημεριανή ανάπαυση ενώ η νυχτερινή αρχίζει στις 23:00. Ουσιαστικά, αν συμβεί αυτό το ιστορικό αυγουστιάτικο πανηγύρι του εν λόγω χωριού θα πάθει μεγάλη ζημιά.

Άραγε θα συμβεί κάτι τέτοιο ή θα μείνουν όλα στο πεδίο των απειλών;;;

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα