Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΆρης Ρώτας : "Εντολείς μας είναι μόνο οι δημότες της Σύρου και...

Άρης Ρώτας : “Εντολείς μας είναι μόνο οι δημότες της Σύρου και μόνο σε αυτούς λογοδοτούμε!”

Σε ένα κατάμεστο χώρο από μέλη του δημοτικού συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο”, αλλά και φίλους και συγγενείς, έλαβαν χώρα χθες, Τρίτη, 19/9/2023, τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου κ. Άρης Ρώτας εξεφώνησε τον πανηγυρικό λόγο δίνοντας το σύνθημα της τελικής ευθείας προς τις κάλπες : “Στόχος μας να πείσουμε τη νέα γενιά να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ό,τι έγινε σήμερα, καλώς καμωμένο. Ήρθε όμως η ώρα να πάμε παρακάτω. Για χρόνια ακούμε ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ή ότι κάποιοι, γενικά και αόριστα, δεν θέλουν, άρα και δεν θα το επιτρέψουν. Ε, λοιπόν, εμείς σας λέμε, ότι όλα μπορούν να γίνουν!”

Όλη η ομιλία Άρη Ρώτα

Η προσπάθειά μας ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Στόχος μας να πείσουμε τη νέα γενιά να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ο, τι έγινε μέχρι σήμερα καλώς καμωμένο, ήρθε όμως η ώρα να πάμε παρακάτω. Για χρόνια ακούμε ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ή ότι κάποιοι, γενικά και αόριστα, δεν θέλουν, άρα και δεν θα το επιτρέψουν.

Εμείς σας λέμε ότι όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να το πάρουμε απόφαση και σε θέσεις ευθύνης να είναι άνθρωποι ικανοί, προσηλωμένοι στον στόχο, με γνώμονα το κοινό καλό και την ανάπτυξη του τόπου, άνθρωποι δημιουργικοί, ελεύθεροι, στιβαροί στις θέσεις και το λόγο τους. Όλο αυτό τον καιρό, αλλά με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις, εμείς αποδείξαμε ότι και θέλουμε και μπορούμε.

Με πολιτική αξιοπρέπεια και σεβασμό προς όλους τους Συριανούς, με καθαρές και σταθερές κουβέντες, αγγίξαμε με θάρρος θέματα που λιμνάζουν χρόνια και βάζουν φρένο στην ανάπτυξη του τόπου. Είμαστε μία νέα ομάδα, με μέσο όρο ηλικίας περίπου τα 45 χρόνια, αλλά και με πολύ έμπειρους και άξιους αυτοδιοικητικούς και το ουσιαστικό είναι ότι ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και ποιοι είναι οι εντολείς μας και αυτό είναι σαφές: Εντολείς μας είναι μόνο οι δημότες της Σύρου και μόνο σε αυτούς λογοδοτούμε.

Θέλουμε και μπορούμε να παίξουμε παντού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, να μιλήσουμε για τη Σύρο και τις ιδέες μας, για όλα όσα έχουμε σχεδιάσει και όλα όσα θέλουμε να κάνουμε για τη Σύρο και είμαι βέβαιος ότι ξαφνικά όλοι θα μιλούν με θαυμασμό για τη Σύρο και είμαι βέβαιος ότι όλοι θα μιλούν με θαυμασμό για τη Σύρο και την προοδευτική της κοινωνία. Βασικοί μας στόχοι εξ αρχής ήταν τρεις: ούτε ένα ευρώ χαμένο από ευρωπαϊκές και κρατικές επιχορηγήσεις, παιδεία-νεολαία-αθλητισμός και η ανάπτυξη για τον τόπο μας.

Η τρίτη προτεραιότητα είναι πολύ σημαντική για εμένα. Ανάπτυξη είναι το πώς θα κρατήσουμε τους νέους μας εδώ, είναι το πώς θα τους φέρουμε πίσω από την Αθήνα και το εξωτερικό και το πώς αυτό το νησί θα δημιουργήσει ευκαιρίες. Αυτή είναι η δική μας αποστολή, να δημιουργήσουμε, μεταξύ άλλων, επαγγελματικές ευκαιρίες, όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά για όλα τα επαγγέλματα του σύγχρονου κόσμου, να ενισχύσουμε ωραίες, καινοτόμες ιδέες νέων επιχειρηματιών, γιατί ανάπτυξη είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σύρου.

Θα τολμήσω να πω ότι δεν θέλω μόνο ωραία πεζοδρόμια και δρόμους με φρέσκο μπετό και άσφαλτο. Θέλω πεζοδρόμια στα οποία να περπατάνε εργαζόμενοι και νέοι με αισιοδοξία και όραμα για το μέλλον τους. Θέλω να φτιάξω ένα όμορφο και ζωντανό Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με πάρκα και πλατείες για όλους και βέβαια για τους ανθρώπους με αναπηρίες, με σύγχρονο λιμάνι και αεροδρόμιο και μαρίνες, επαρκώς στελεχωμένο νοσοκομείο, σύγχρονους χώρους άθλησης και με ζωντανό τον πολιτισμό. Θέλω ένα δήμο που όλοι θα θαυμάζουν και που εμείς οι Συριανοί θα χαιρόμαστε να ζούμε. Καταρτίσαμε το πρόγραμμά μας και θα είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να σας το παρουσιάσουμε. Εκεί θα δείτε ξεκάθαρα το σχέδιο μας για τη Σύρο.

Οι εποχές άλλαξαν και ο, τι δεν αναπτύσσεται και δεν προσαρμόζεται σβήνει. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Έχω απόλυτη  εμπιστοσύνη στους Συριανούς και είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή της 8ης Οκτωβρίου θα επιλέξουν για τη Σύρο μας πορεία ανάπτυξης, αλλαγής και δυναμικής διεκδίκησης και θα μας δώσουν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Πάμε για τη νίκη! Πάμε για τη Σύρο του αύριο!

 

Φωτογραφίες : Logotypos.gr
Video : Syrostoday.gr

 

 

 

 

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα