Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΚΥΚΛΑΔΕΣΔήμαρχος Μυκόνου, Κ. Κουκάς για τις παραλίες στην ΕΡΤ: Οι Δήμοι διεκδικούμε...

Δήμαρχος Μυκόνου, Κ. Κουκάς για τις παραλίες στην ΕΡΤ: Οι Δήμοι διεκδικούμε να έχουμε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διαχείρισή τους

«Εμείς οι Δήμοι διεκδικούμε σταθερά να έχουμε τη διαχείριση των παραλιών. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο», επισήμανε ο Β’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Prime” και τον Κώστα Λασκαράτο.

Ενώ πρόσθεσε, σχετικά:

«Δεν γίνεται να είμαστε υποχρεωμένοι μόνο για να βάζουμε τους ναυαγοσώστες για να καθαρίζουμε τις παραλίες και όταν θέλουμε σαν δήμαρχοι να επιβάλουμε την τάξη και το νόμο στις περιοχές μας, πρέπει να παρακαλάμε τον κάθε υπάλληλο της Κτηματικής Υπηρεσίας να έρθει».

Σε ότι αφορά τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ο λουόμενος κομμάτι της παραλίας χωρίς να χρειάζεται να κάνει χρήση υπηρεσιών του παρακείμενου καταστήματος εκμετάλλευσής της, ο ίδιος τόνισε:

«Σε παλαιότερες εποχές αυτό παραβιαζόταν. Πρέπει ο πολίτης να μπορεί να πάει και τη στιγμή που αυτό το δικαίωμα του παραβιάζεται θα πρέπει ταχύτατα να ενημερώσει την αστυνομία, το Δήμο και φυσικά την Κτηματική Υπηρεσία, προκειμένου να κινηθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες της επιβολής του νόμου».

Πηγή: ΕΡΤ / kykladiki.gr

Περισσότερα