Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΔημοτικές – Περιφερειακές εκλογές: Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές: Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές: Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς απόψε στις 23:59 λήγει η προθεσμία για την οριστική υποβολή των συνδυασμών και η επικύρωση των υποψηφιοτήτων στην Ηλεκτρονική Πύλη Υποψηφιοτήτων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Επομένως, μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνουν γνωστά όλα τα ονόματα των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στις φετινές εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λίγους μήνες μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 και οι επαναληπτικές, σε όποιους δήμους απαιτηθεί, την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.
Οι νέες αρχές θα εγκατασταθούν την 1η Ιανουαρίου 2024 και η πενταετής θητεία τους θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Σημαντική καινοτομία των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί η θέση σε λειτουργία, για πρώτη φορά, της ηλεκτρονικής εφαρμογής («Πύλη Υποβολής Υποψηφιοτήτων») για τη δήλωση των συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές, αποσκοπώντας στη διευκόλυνση των υποψηφίων και την απλούστευση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων.

Πηγή: kykladiki.gr

Περισσότερα