Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΕφ’ όλης της ύλης συνέντευξη της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ,...

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Αν. Ψάλτη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη της υποψήφιας Δημάρχου
και επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Αν. Ψάλτη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τα ζητήματα που απασχολούν την Τήνο και τους πολίτες της έδωσε η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Αναστασία Ψάλτη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3 και, συγκεκριμένα, στην εκπομπή Cyclades On Air, με τον Νικόδημο Λιανό και τη Μαντώ Στουρνάρα.

Όπως, χαρακτηριστικά, τόνισε η επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ: «Όποιος δηλώνει αναρμόδιος σε θέματα που βρίσκονται πάνω στο νησί του, και είναι Δήμαρχος, θεωρώ ότι προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις ευθύνες του. Είναι ευθύνη μας το νησί να έχει την κατεύθυνση που έχουμε αποφασίσει εμείς και οι δημότες μας».

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η Αναστασία Ψάλτη αναφέρθηκε στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της ύδρευσης και της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί, στο σοβαρότατο ζητούμενο της επίτευξης ικανοποιητικής ιατρικής κάλυψης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και στο πρόγραμμα και στο όραμα με τα οποία οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και η ίδια τη Δημαρχία της Τήνου.

Αναλυτικότερα, η υποψήφια Δήμαρχος Τήνου τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Α) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Τήνο, απαιτείται άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου δεματοποίησης, όπως και άμεση συμβασιοποίηση της μεταφοράς των δεμάτων προς έναν νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο. Γιατί το να λειτουργούμε, εν έτει 2023, μόνο με έναν Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), είναι κάτι που δεν μας αξίζει.

Β) ΥΔΡΕΥΣΗ: Δυστυχώς και αδικαιολογήτως, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα μεγάλα έργα που θα μπορούσαν να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης της Τήνου. Ως νέα δημοτική αρχή, θα μεριμνήσουμε συνδυαστικά για ορθολογιστική αξιοποίηση των δημοτικών γεωτρήσεων, ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής της Λιβαδάς και αλλά μεγάλα αντίστοιχα έργα που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των όμβριων υδάτων και, παράλληλα, για να λειτουργήσει εργοστάσιο αφαλάτωσης που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις, όποτε απαιτείται. Επίσης, χρειάζεται ειδική πρόβλεψη για νέες μονάδες αποθήκευσης, δεξαμενές για τους οικισμούς μας.

Γ) ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ: Το ζητούμενο για την Τήνο είναι να έχουμε μόνιμους γιατρούς, έτσι ώστε κατ’ αρχήν οι κάτοικοι του νησιού μας να έχουν ικανοποιητική ιατρική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κατ’ επέκταση οι επισκέπτες μας. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ -παράλληλα- ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει για τη διαβίωσή τους.

Δ) ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»: Στους ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έρχονται άνθρωποι που θέλουν ανιδιοτελώς να προσφέρουν στο νησί, ενεργοί πολίτες, επιχειρηματίες με ικανότητες διαχείρισης και διοίκησης, με ειδικότητες σε όλους τους τομείς που απαιτείται να συνδράμει κανείς για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Τα προβλήματα έχουν διογκωθεί και αποτελούν τον κύριο λόγο, για τον οποίο συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η Τήνος χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή τώρα!

Ε) ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»: Το πρόγραμμα των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ θεμελιώνεται σε τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά στην ανάπτυξη της δικής μας μοναδικής ταυτότητας και στρατηγικής για το πού θέλουμε να πάμε. Ο δεύτερος άξονας είναι ο επαναπροσδιορισμός της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και η σύνδεσή τους με τον πολίτη. Σήμερα υπάρχουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελός μας, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες βάσει ενός ολιστικού σχεδίου. Ο τρίτος άξονας είναι η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων, όπως γνωρίζουμε να οργανώνουμε και να λύνουμε προβλήματα καθημερινά, με ορθολογισμό και τεχνοκρατική διαδικασία. Η συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, με την οποία είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων μας. Οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έχουμε, ήδη, εξασφαλίσει τη συνεργασία και αναπτυξιακών φορέων, που θα συνδράμουν -σε επίπεδο μελετών- στον σχεδιασμό μας για την επόμενη καλύτερη μέρα της Τήνου.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της υποψήφιας Δημάρχου Τήνου και επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Αναστασίας Ψάλτη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3:

Περισσότερα