Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΣύροςΕκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου: Νέα εποχή με τα εγκαίνια του Βαμβακάρειου Λυκείου

Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου: Νέα εποχή με τα εγκαίνια του Βαμβακάρειου Λυκείου

Τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ χθες (ή αλλιώς οι γνωστοί σε όλους τους Συριανούς “Φρερ”) είχαν γιορτή, μια ιστορική μέρα γι’ αυτούς και για όλη τη Σύρο, αφού η νέα προσθήκη στις εγκαταστάσεις τους συμπληρώνει ένα μεγάλης αξίας ψηφιδωτό γνώσης κι εκπαίδευσης. Πρόκειται για το Λύκειο που έλειπε, καθώς ως τη λήξη της περσινής διδακτικής χρονιάς οι μαθητές των οποίων οι γονείς είχαν επιλέξει τον οργανισμό αυτό, είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν ως την Γ’ Γυμνασίου και να αποφοιτήσουν, αλλά αν ήθελαν να κάνουν το επόμενο βήμα για το Λύκειο, θα έπρεπε να διαλέξουν ένα δημόσιο.

Με την οικονομική συνδρομή του υιού του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη, κυρίου Βασίλειου Βαμβακάρη, εφοπλιστή, τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια σχετικά ν’ αποκτήσουν αρχικά Γυμνάσιο και τώρα Λύκειο.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η κα Κανελλοπούλου πρόεδρος του Οργανισμού ΔΕΛΑΣΑΛ στην Ελλάδα μετά των συνεργατών της εξ Αθηνών, ενώ την εκδήλωση έντυσε μουσικά η σχολή “Εν Χορδαίς και Οργάνοις”. Επίσης, τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα 4 Φρερ για το εκπαιδευτικό τους έργο και τη συνεισφορά τους στα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ. Στο τέλος, αφού εγκαινιάστηκε το νέο Λύκειο ακολούθησε δεξίωση.

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα