Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΣύροςΕγγραφές φοίτησης νοσοκομειακών ειδικοτήτων

Εγγραφές φοίτησης νοσοκομειακών ειδικοτήτων

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 1-9-2023 ΕΩΣ 15-9-2023  ΟΙ  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ   ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ :

1.ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ Α ΕΞΑΜΗΝΟ

2.ΒΟΗΘΟΣ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

 

Οι εγγραφές :

1.για τους επιτυχόντες πανελλήνιων  2023 στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Υγείας ξεκινούν από τη Δευτέρα 28-8-2023 και λήγουν την Τετάρτη 6-9-2023 και μπορούν να γίνουν είτε ηλεκτρονικά

<https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/login>

μέσω της πλατφόρμας του Παράλληλου Μηχανογραφικού είτε διά ζώσης στο ΔΙΕΚ επιτυχίας.

2.Για  άμεσες  έγγραφες  εκτός της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες : 8:30 – 14:00  στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. Γ.Ν ΣΥΡΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΣΚΟΠΙΟ ΣΥΡΟΥ

Στοιχεία επικοινωνίας :

Τηλέφωνο: 2281081557     6979597082  ΝΙΚΟΥΕΥΓΕΝΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΙΕΚ

email: dieknosokomeiosyrou@gmail.com

Για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν με άμεση εγγραφή, εκτός της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ισχύουν τα κάτωθι:

  • Δικαίωμα εγγραφής στα Δ.Ι.Ε.Κ. (Επίπεδο 5) έχουν μόνο απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ, καθώς, και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων (ΤΕΕ Β΄ κύκλου, ΤΕΛ) των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (Επίπεδο 4).
  • Οι αιτήσεις των υποψήφιων καταρτιζόμενων για εγγραφές στο Α΄ εξάμηνο σπουδών θα υποβάλλονται από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2023, Την ίδια χρονική περίοδο οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισοτίμων τίτλων, δύνανται να εγγράφονται στο Γ΄ εξάμηνο σπουδών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο Δ.Ι.Ε.Κ. που επιθυμούν να φοιτήσουν.
  • Οι κάτοχοι ΒΕΚ των Ι.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας ΚΑΙ ΕΠΑΛ δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Δ.Ι.Ε.Κ. με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία έχουν ήδη διδαχθεί ή κατατάσσονται σε εξάμηνο πέραν του Α΄ και σε συναφείς ειδικότητες, υποβάλλοντας σχετική αίτηση από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2023, στο Δ.Ι.Ε.Κ. που επιθυμούν να φοιτήσουν.

Είναι αναγκαίο να προσκομίσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τα ακόλουθα δικαιολογητικά για την επιλογή τους:

  • Αίτηση με τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου (χορηγείται από τη Γραμματεία του ΔΙΕΚ)
  • Τίτλο σπουδών
  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο
  • Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς (για ομογενείς)
  • Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου (για αλλοδαπούς)
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ (ή δημόσιο έγγραφο που αυτός αναγράφεται)

Επιπλέον, για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους χωρών της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών απαιτείται γνώση ελληνικής γλώσσας κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1, όπως προβλέπεται στο άρθρο 76 τ του ν. 4763/2020 (Α΄

Προς τους υποψήφιους καταρτιζόμενους τονίζεται επίσης η δυνατότητα πρόσβασης σε συναφούς ειδικότητας Τμήματα Α.Ε.Ι. (Επίπεδο 6) μέσω κατατακτήριων εξετάσεων, μετά την αποφοίτησή τους από το Δ.Ι.Ε.Κ.  σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 46935/Z1 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2031/Β/21-04-2022).

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΚΑΙ  ΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ  ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ   .

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΜΕΣΗ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

 

 

                                                               Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΙΕΚ ΓΝ ΣΥΡΟΥ

                                                                             ΝΙΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

 

 

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα