Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΥΚΛΑΔΕΣΕντοπισμός φωτιάς / θερμού σημείου στην Γυάρο, από δορυφόρους της NASA σε...

Εντοπισμός φωτιάς / θερμού σημείου στην Γυάρο, από δορυφόρους της NASA σε κοντινό πραγματικό χρόνο

Καβαλιώτης «Πολιτικός Μηχανικός» εντόπισε με την βοήθεια της χρήσης δορυφορικών δεδομένων και γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων, φωτιά/θερμό σημείο, σε «κοντινό πραγματικό χρόνο», στην νήσο «Γυάρο» («Γιούρα»), του «Δήμου Σύρου-Ερμούπολης», του «Νομού Κυκλάδων», της «Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», με άφιξη ειδοποίησης στο προσωπικό του e-mail, στις «17:47:00»  («Ώρα Ελλάδας/Τοπική Ώρα»), (μετά το μεσημέρι) -2 Αυγούστου 2023-, στις εξής δύο συγκεκριμένες θέσεις: 1).με τις γεωγραφικές συντεταγμένες «Γεωγραφικό Πλάτος: 37.617500°/ Γεωγραφικό Μήκος: 24.698290°» και 2). με τις γεωγραφικές συντεταγμένες «Γεωγραφικό Πλάτος: 37.601040°/ Γεωγραφικό Μήκος: 24.698220°», από το σύστημα «MODIS-C6 Fire», έπειτα από εγγραφή στην διαδικτυακή πλατφόρμα «Fire Information for Resource Management System», (εν συντομία «FIRMS») του συστήματος «Nasa/Earthdata». Μόλις διαπίστωσε, στο προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την άφιξη ειδοποίησης του «e-mail» και ως όφειλε, διακατεχόμενος από αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, ενημέρωσε αμέσως τηλεφωνικά την «Πυροσβεστική Υπηρεσία Σύρου», στον τηλεφωνικό αριθμό: «2281361937».

Η απεικόνιση των εστιών φωτιάς στην διαδικτυακή «πλατφόρμα» «Google Earth» μέσω σχετικού αρχείου που απέστειλε η διαδικτυακή «πλατφόρμα» («Fire Information for Resource Management System»), η οποία αναφέρεται στην νήσο «Γυάρο» («Γιούρα») στα όρια του «Δήμου Σύρου-Ερμούπολης», (εικονίδια με αναπαράσταση «φλόγας») [1].

Οι μέχρι τώρα επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, τόσο στην Αγγλική όσο και στην Ελληνική γλώσσα, καθώς και η γενικότερη έρευνα σχετικά με τους υδατικούς πόρους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, του Θωμά Κ. Παπαλάσκαρη, μπορούν να βρεθούν στους παρακάτω διαδικτυακούς συνδέσμους:

https://scholar.google.gr/citations?hl=el&user=XwAjaVgAAAAJ&view_op=list_works&gmla=AJsN-F5jWHFrhlwml-s4fV1yRsox1l8cEaZbOBXT7lcQuzuudmJQj-xsJkXDcwEnvubUfDyDNMyV4v9Szboh-8jxZlYn5KRVvoUhFID5UtnUkQvN7DBXddbyCYfAKxj4ABuvZbsbf_0l

https://www.researchgate.net/profile/Thomas-Papalaskaris/research

https://orcid.org/0000-0002-1698-6869

https://waterpowerofgreece.blogspot.com/

Θωμάς Παπαλάσκαρης
Πολιτικός Μηχανικός
————————————————————————————————-

Περισσότερα