Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΔίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα της υπεράσπισης για κλήση περαιτέρω μαρτύρων

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα της υπεράσπισης για κλήση περαιτέρω μαρτύρων

Ομόφωνα απορρίφθηκαν τα αιτήματα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κλήση περαιτέρω μαρτύρων, ειδικών επιστημόνων με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και με σύμφωνη εισαγγελική εισήγηση.

Ωστόσο, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί των αιτημάτων της υπεράσπισης που αφορούν μεταξύ άλλων στην προσκόμιση στο δικαστήριο διαφόρων τεκμηρίων, όπως ο σάκος αναζωογόνησης αλλά και το έγγραφο που βεβαιώνει τις ουσίες που χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα και αντικαταστάθηκαν.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, τόνισε μεταξύ άλλων πως υπήρξε «προκατάληψη σε βάρος της κατηγορούμενης» και για το λόγο αυτό «σκοπίμως δεν εξετάστηκαν μάρτυρες», ενώ νωρίτερα γνωστοποίησε το δικαστήριο ότι δεν υποβάλλει καμία ερώτηση στον καθηγητή τοξικολογίας, Νίκο Ράικο, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο πέντε έγγραφα που είχε ζητήσει η υπεράσπιση. Ταυτόχρονα, υπέβαλε και αίτημα διακοπής για 15 ημέρες της διαδικασίας εξέτασης του κ. Ράικου προκειμένου η υπεράσπιση να συμβουλευτεί τον τεχνικό της σύμβουλο επί των εγγράφων.

«Θέλω να τα εξετάσει ο συνεργάτης μας καθηγητής Τσατσάκης. Αμφισβητούμε όσα έχει πει στο δικαστήριο ο κ. Ράικος γιατί ο συνεργάτης μας μας είπε -και θα τα πει και σε εσάς- ότι δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε. Μας είπε πως πρόκειται για «εκτιμήσεις κλόουν τοξικολογίας» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας και έκανε λόγο για «χονδροειδέστατη ψευδορκία».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διακοπής της δίκης ,ωστόσο , αποφάσισε την εξέταση του καθηγητή σε επόμενο στάδιο της δίκης αφήνοντας , μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον καθηγητή τοξικολογίας, Αριστείδη Τσατσάκη, ο οποίος είναι στη λίστα των μαρτύρων της κατηγορούμενης ως πραγματογνώμονας.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας τόνισε «το αίτημα είναι δικονομικά πρόωρο και δε θα βοηθήσει τη διαδικασία. Όταν έρθει η σειρά των αναγνωστέων, να μας πει την άποψη της η υπεράσπιση επί των εγγράφων. Η υπεράσπιση έχει τοποθετηθεί επί τοξικολογικής έκθεση με το να την αμφισβητεί ήδη από Ιανουάριο 2022». Η δίκη συνεχίζεται αύριο με τα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας.

Πηγή: cnn.gr

Περισσότερα