Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΗ κακοκαιρία Daniel “έπνιξε” και το Market Pass

Η κακοκαιρία Daniel “έπνιξε” και το Market Pass

«Κόφτης» μπήκε στις παροχές της ΔΕΘ λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία. Το «καλάθι» της ΔΕΘ, το οποίο ούτως ή άλλως προδιαγραφόταν συγκρατημένο από πλευράς παροχών και περισσότερο μεταρρυθμιστικό, φαίνεται ότι γίνεται ακόμη πιο «φτωχό».

Ήδη, το σχέδιο για τρίτο κύκλο Market Pass μπαίνει στον… πάγο. Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της κάρτας αγορών (Market Pass), λόγω του κόστους από την κακοκαιρία Daniel. Γεγονός που σημαίνει πως δεν θα δοθεί παράταση στο μέτρο ενίσχυσης των ευάλωτων νοικοκυριών και μετά τον Οκτώβριο όταν κλείνει ο κύκλος του Market Pass 2. Μια εξέλιξη που θα αποτελέσει πλήγμα για τους αδύναμους οικονομικά πολίτες, με δεδομένο ότι αναμένεται προσεχώς ακόμα πιο σφοδρό πληθωριστικό κύμα ως αποτέλεσμα της καταστροφής στη Θεσσαλία.

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα πάρει… αναβολή και το επίδομα στους συνταξιούχους. Η λεγόμενη επιταγή ακρίβειας αναμένεται να δοθεί τον Ιανουάριο του 2024 αντί τον Δεκέμβριο του 2023.

Αντίθετα, στα μέτρα που «έρχονται» άμεσα είναι 600 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία τα οποία θα δοθούν ως εξής: 450 εκατ. για τα νοικοκυριά και 150 εκατ. για αγρότες. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, λόγω του τεράστιου κόστους στην οικονομία από την κακοκαιρία «Ντάνιελ».

Για το επίδομα θέρμανσης, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία.

Πηγή: kykladiki.gr

 

 

 

Περισσότερα