Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΥΚΛΑΔΕΣΙδρύεται δικαστική αστυνομία στις Κυκλάδες

Ιδρύεται δικαστική αστυνομία στις Κυκλάδες

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 750 ατόμων στη Δικαστική Αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης Δικαστικής Αστυνομίας – Τροποποιήσεις Ν. 4963/2022».

Η προκήρυξη του διαγωνισμού προβλέπεται να διενεργηθεί μέσω ΑΣΕΠ και θα αφορά την πρόσληψη 600 ατόμων στη Δικαστική Αστυνομία, τα οποία θα κατανεμηθούν στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας και θα αποτελούν το ένστολο και ένοπλο προσωπικό, που θα εκτελεί αστυνομικά καθήκοντα.

Επίσης, προβλέπεται η πρόσληψη έως και 150 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για το πολιτικό προσωπικό, που θα εκτελούν καθήκοντα πραγματογνωμόνων.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 22:00.

Σχετικά με την περιοχή των Κυκλάδων πρόκειται να συγκροτηθεί περιφερειακή υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας στο Εφετείο και στην εισαγγελία Εφετών Αιγαίου με έδρα την Σύρο, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες και των υπαγόμενων σε αυτήν Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών Πρωτοδικών, αλλά και του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, στο Δικαστικό Μέγαρο του Εφετείου και της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου κατανέμονται δεκατρείς (13) οργανικές θέσεις του αστυνομικού τομέα, ως εξής: μία (1) ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας, δύο (2) ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δέκα (10) ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Πηγή: mykonosvoice.gr

Περισσότερα