Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΥΚΛΑΔΕΣΞενοδόχος στη Μύκονο το τερματισε! Έριχνε λύματα στην θάλασσα με σωλήνα 100...

Ξενοδόχος στη Μύκονο το τερματισε! Έριχνε λύματα στην θάλασσα με σωλήνα 100 μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξενοδόχος στη Μύκονο το τερματισε! Έριχνε λύματα στην θάλασσα με σωλήνα 100 μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ζήτημα ενός σωλήνα λυμάτων στη θάλασσα της Αγίας Άννας στη Μύκονο έφερε στην επιφάνεια η Κατερίνα Τοπούζογλου. Η δύτρια και επικεφαλής της All For Blue, μιας περιβαλλοντικής οργάνωση που εργάζεται για την προστασία των θαλασσών Κατερίνα Τοπούζογλου πριν από λίγες ημέρες κοινοποίησε αυτό που η ίδια αντίκρυσε μέσα στην θάλασσα της Μυκόνου, στην περιοχή της Αγίας Άννας με αμέτρητους λουόμενους να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην διάσημη παραλία.

«Περνάω αρκετές ώρες στο βυθό γιατί η θάλασσα έχει ένα μαγικό τρόπο να γαληνεύει την ψυχή και να παίρνει μακριά κάθε έννοια. Δυστυχώς, στο νησί που ζω και εργάζομαι, δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευαισθησίες παρόλο που βιοποριζομαστε όλοι από τον τουρισμό και η προστασία του περιβάλλοντος θα ήταν κάτι δεδομένο. Στη σημερινή μας βόλτα με το ζευγάρι μου για μια σύντομη βουτιά, αντικρίσαμε με λύπη μας αυτή την εικόνα στο βυθό σε απόσταση περίπου 50μ από τους λουόμενους.

”Βλέπετε όλοι τι είναι…. Και ήταν περίτεχνα τοποθετημένος ο σωλήνας εκεί. Ούτε είχε σπάσει ούτε κατά λάθος κλπ. Η μυρωδιά (δυσοσμία πιο ορθά) ήταν διάχυτη, ακόμα και χωρίς να βγάλουμε τη μάσκα μας!!! Η υποβάθμιση στον οικότοπο εμφανής καθώς τα πάντα, βράχια, ψάρια κλπ είχαν το γνωστό χρώμα που έχουν και τα βράχια κάτω από το βιολογικό, στη νότια πλευρά του νησιού.

”Πιο δίπλα παιδιά έπαιζαν και οικογένειες απολάμβαναν τη θάλασσα και την παραλία. Πραγματικά, λυπάμαι πάρα πολύ που εν έτει 2023 σε ένα τόπο που αποτελεί παγκόσμιο προορισμό βλέπουμε τέτοιες εικόνες. Δεν ξέρω τι να πω…. Έχω κάνει υποβρύχιους καθαρισμούς σε όλη την υφήλιο, τέτοια αδιαφορία δεν έχω ξανασυναντήσει. Λυπάμαι.»

Μία σύλληψη

Αμέσως μετά την κοινοποίηση του θέματος και την ακόλουθη ενημέρωση για το περιστατικό στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη για τα λύματα που πέφτουν στον βυθό της θάλασσας στην Αγία Άννα Καλαφατη. Η Κατερίνα Τοπούζογλου έσπευσε στη συνέχεια να ευχαριστήσει το λιμεναρχείο Μυκόνου για την άμεση αντίδρασή του.  «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Λιμεναρχείο Μυκόνου για την άμεση αντίδραση στο θέμα της υποβάθμισης του θαλάσσιου οικοσυστηματος της παραλίας Αγίας Άννας μετά το βίντεο που έλαβαν. Η θάλασσα αποτελεί δημόσιο αγαθό, οφείλουμε να την προστατεύουμε και να τη σεβόμαστε»

Πηγή: kykladiki.gr

Περισσότερα