Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΥΚΛΑΔΕΣΝάξος - Γυμνάσιο Βίβλου: Αναζητούνται λύσεις για την ασφάλεια των παιδιών

Νάξος – Γυμνάσιο Βίβλου: Αναζητούνται λύσεις για την ασφάλεια των παιδιών

Γυμνάσιο Βίβλου: Αναζητούνται λύσεις για την ασφάλεια των παιδιών

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Βίβλου, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αγωνιούν για βασικά ζητήματα του σχολείου τους, τα οποία όμως παραμένουν σε κάποιο συρτάρι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Με ανοιχτή τους επιστολή – για μία ακόμη φορά – ζητούν την λύση τους με βασικό θέμα τι άλλο την ασφάλεια των παιδιών όσον αφορά την μετακίνησή τους στο σχολείο από το σημείο αποβίβασής τους από τα ιδιωτικά ΙΧ ή τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Υποσχέσεις έχουν δοθεί, όμως το ζήτημα είναι η υλοποίησής τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και οι μαθητές του Γυμνασίου μας σιγά σιγά θα βρεθούν και πάλι στα θρανία τους.

Το Γυμνάσιο μας την φετινή χρονιά θα στεγάσει κάτι λιγότερο από 100 Μαθητές με το διδακτικό προσωπικό να καλύπτει όλες τις θέσεις και την νέα Διευθύντρια μας Αξαοπούλου Μαρία να αναλαμβάνει με πλήρη επίγνωση τα καθήκοντά της.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τους καλοκαιρινούς μήνες  συνεδρίαζε για να μπορέσει να υλοποιήσει τα άκρως απαραίτητα για την νέα σχολική χρονιά.

Πολλά τηλεφωνήματα, αρκετές συναντήσεις στους χώρους που επιβάλλεται να γίνουν εργασίες.

Αυτοψίες με τους άμεσα εμπλεκόμενους για την καλύτερη λύση και την ασφαλή καθημερινότητα των μαθητών.

Το Γυμνάσιο μας μέχρι αυτή την στιγμή είναι ξεχασμένο από κάθε φορέα του Δήμου μας.

Το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές εργάζονται  σε ένα χώρο που από το Πάσχα προσπαθούμε να πείσουμε τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας κ. Ορφανό Ηλία και τον δήμαρχο κ. Λιανό Δημήτρη και τον πρόεδρο της κοινότητας Βίβλου κ. Σκάρκο Σπύρο ότι το Γυμνάσιο μας έχει σοβαρά θέματα που απαιτούν λύσεις.

Το μόνο που έχουμε εισπράξει είναι η διαβεβαίωση ότι όλα θα τακτοποιηθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Έγγραφα και κοινοποιήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και στους φορείς αυτών με την επισήμανση ότι τα θέματά μας αφορούν την ασφάλεια των μαθητών μας.

Στο μεγαλύτερο πρόβλημά μας που αφορά την αποβίβαση και επιβίβαση των μαθητών από το σχολικό λεωφορείο προς και από το Γυμνάσιο και ενώ έχει βρεθεί ο χώρος για να περάσει το λεωφορείο στο στενό και να πλησιάσει δίπλα στο Γυμνάσιο (εδώ να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ, τον κ. Τσελέντη Δημήτρη ο οποίος όποτε του ζητήσαμε να δώσει το παρόν και τα φώτα του για την ασφαλή πρόσβαση του σχολικού λεωφορείου ανταποκρίθηκε άμεσα) το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να πάρουμε ακόμα μια διαβεβαίωση ότι και αυτό θα γίνει.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και εσείς προς το παρόν μάλλον παίζετε  με τον χρόνο και ψάχνετε να βρείτε τι θα κερδίσετε από όλο αυτό, θα σας βοηθήσουμε εμείς λοιπόν να καταλάβετε λέγοντας σας ότι θα κερδίσετε τα χαμόγελα των παιδιών και κατ’ επέκταση των γονέων τους οι οποίοι ίσως να είναι και ψηφοφόροι σας.

Το συμβούλιο του συλλόγου μας έχει έρθει σε αυτή την άσχημη θέση και βγάζει τα προβλήματά του προς τα έξω γιατί κάποιοι δεν θέλουν να πράξουν τα αυτονόητα.

Το Δ.Σ., που απαρτίζεται από τους Κουκά Κυριάκο, Μανδηλαρά Νίκο, Βενιέρη Ειρήνη, Χρήστου Κυριακή, Κρητικού Χριστίνα, Βενιέρη Μανώλη, Τολάκη Κατερίνα, Ξενάκη Στέλιο  ομόφωνα ζητάει άμεσα λύσεις στα προβλήματα του Γυμνασίου Βίβλου”.

Πηγή: kykladiki.gr

Περισσότερα