Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΣύροςΝέος πρόεδρος του ΔΛΤ Σύρου ο....Δήμαρχος!

Νέος πρόεδρος του ΔΛΤ Σύρου ο….Δήμαρχος!

Στην Ιστορία ανήκει πλέον η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με μοναδικό θέμα την αντικατάσταση της (πρώην πια) προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κας Κανδιούς Μαραγκού λόγω της γνωστής διαμάχης που έχει ξεσπάσει εδώ και 3 ημέρες με την διοίκηση των ΟΝΕΧ Ναυπηγείων Σύρου και τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη τους κ. Πάνο Ξενοκώστα αναφορικά με την δημοπράτηση της μαρίνας στα Λαζαρέττα και το αποτέλεσμα είναι με ομόφωνη απόφαση να γίνει νέο μέλος του ΔΛΤΣ ο Δήμαρχος κ. Λειβαδάρας, άρα αυτοδικαίως και αυτόματα βάσει κανονισμού να καταστεί ο νέος Πρόεδρος!

Ο Δήμαρχος λοιπόν θα διαχειριστεί τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές την όλη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα οδηγήσει το ταμείο ως την 31η Δεκεμβρίου 2023 οπότε και θα παραδώσει τη σκυτάλη στον επόμενο πρόεδρο που η νέα δημοτική Αρχή θα επιλέξει.

Αξιοσημείωτο είναι πως το πρωί είχε υπάρξει πρόταση του κου Λειβαδάρα προς τον κ. Ευάγγελο Χαλκιά όπως αναλάβει εκείνος το ΔΛΤΣ, με τον τελευταίο να συμφωνεί, όμως όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας εξεβίασαν τον Δήμαρχο με παραιτήσεις ώστε να μην αναλάβει εκείνος, όπως και δεν αναλαμβάνει τελικά.

Όπως και να ‘χει κι εφόσον η διοίκηση των Ναυπηγείων εμμένει στη στάση της (“Ή τα Ναυπηγεία ή η μαρίνα στα Λαζαρέττα”), η “καυτή πατάτα” πέφτει στα χέρια του επόμενου Δημάρχου και του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου με έτοιμες πλέον όπως διαβεβαίωσε η κα Μαραγκού όλες τις διαδικασίες για την δημοπράτηση της μαρίνας. Ο επόμενος ή θα πρέπει αναγκαστικά να προχωρήσει στη δημοπράτηση όπερ σημαίνει την άμεση αποεπένδυση και παύση της λειτουργίας των Ναυπηγείων Σύρου σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Ξενοκώστα ή να βάλει ταφόπλακα στο θέμα της μαρίνας στα Λαζαρέττα ακυρώνοντας αποφάσεις και δουλειά δεκαετιών όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

—————————————————————————————————–

Σας παραθέτουμε το video της συνεδρίασης για να παρακολουθήσετε με την ησυχία σας τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, του Δημάρχου και τις εξηγήσεις που έδωσε στο Σώμα η απερχόμενη πρόεδρος του ΔΛΤΣ κα Κανδιώ Μαραγκού.

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα