Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΦΑΚΕΛΟΣΟ Άρης Ρώτας και τα μέλη του συνδυασμού του πανέτοιμοι για τις...

Ο Άρης Ρώτας και τα μέλη του συνδυασμού του πανέτοιμοι για τις δημοτικές εκλογές

Στο αίθριο του Δημαρχειακού Μεγάρου Σύρου έμελλε να μπει η κατακλείδα της Α’ φάσης της φετινής προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές εις ότι αφορά το συνδυασμό του  Άρη Ρώτα “Με σχέδιο για τη Σύρο”.

Εκεί παρουσιάστηκαν απόψε (Κυριακή, 3/9/2023) οι υπόλοιποι υποψήφιοι (οι πρώτοι 49 είχαν παρουσιαστεί στο πρώην κλωστοϋφαντουργείο Ζησιμάτου στις 15 Ιουλίου), εκεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Άρης Ρώτας έδωσε το σύνθημα για τη νίκη λέγοντας “Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ήδη πρωτοπόροι”.

 

Ο λόγος του Άρη Ρώτα

“Φίλοι και συνοδοιπόροι,

Σε αυτό το πολιτικό ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί για το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, ένα πράγμα μας ένωσε, η ανάγκη μας να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο για τη Σύρο, για τον τόπο μας.

Εμείς, οι μη επαγγελματίες της πολιτικής, δημιουργήσαμε έναν συνδυασμό, προσεγγίζοντας την πολιτική με επαγγελματισμό, αλλά και με ήθος και κυρίως με αξιοπρέπεια.

Έχω τονίσει επανειλημμένα – και δεν θα πάψω να το λέω – πως δεν είμαστε πολιτικοί και ούτε θέλουμε να γίνουμε.

Είμαστε αυτοί που έρχονται να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών μας:

– με την πολιτική μας καθαρότητα – χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς αφεντικά

– με την πολιτική μας σταθερότητα – χωρίς υποχωρήσεις και χωρίς αναδιπλώσεις

– με την πολιτική μας σοβαρότητα – χωρίς γελοιοποιήσεις και χωρίς ευτέλεια.

Εμείς, συστηνόμαστε με το όραμά μας, με ένα “Σχέδιο για τη Σύρο”, για μία ανάπτυξη που θα πάει το νησί μας μπροστά, που θα μπορεί να το οδηγήσει στο “αύριο”.

Μία Σύρο ισχυρή, που να δείχνει και να κατοχυρώνει τον τίτλο της ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αλλά και έδρα της Περιφέρειας.

Έχουμε σχεδιάσει κάθε πτυχή ανάπτυξης σε όλους τομείς, για έργα υποδομής, για τη διαχείριση της καθημερινότητας, για την κοινωνική μέριμνα, για την επιχειρηματικότητα, για τον τουρισμό, για το περιβάλλον, για τον πολιτισμό, για τον αθλητισμό, για ολόκληρο το νησί.

Έχουμε σχεδιάσει όλα τα βήματα ανάπτυξης του τόπου.

Εμείς συστηνόμαστε με την ποιότητα του συνδυασμού μας, που δείχνει την ικανότητα και τη δημιουργικότητα των υποψηφίων μας.

Ανθρώπων που έχουν τόσο τις γνώσεις όσο και τις δυνατότητες για να ασκήσουν διοίκηση.

Εμείς, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ενωθήκαμε για να δείξουμε πως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και άλλοι τρόποι για να λειτουργήσει το τοπικό πολιτικό σύστημα:

– χωρίς να συρόμαστε από κομματικές εντολές,

– χωρίς να υποκλινόμαστε σε οικονομικά συμφέροντα,

– χωρίς να πατάμε επάνω σε παλιές αποτυχημένες πρακτικές.

Είμαστε ένας συνδυασμός με λόγο ατόφιο και συγκεκριμένο, χωρίς να καταφεύγουμε σε αντιγραφές.

Χαιρόμαστε που γινόμαστε λόγος αντιγραφής για άλλους, που για να σπάσουν την αφωνία τους δανείζονται τις δικές μας θέσεις.

Δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη να ακουγόμαστε.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ήδη πρωτοπόροι.

Πείσαμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε.

Επιβάλλαμε ατζέντα πολιτικού λόγου, πολιτικών πράξεων, πολιτικής αξιοπρέπειας.

Είμαστε εμείς που δίνουμε έναν λόγο ελπίδας για την Σύρο του αύριο.

Είμαστε αυτοί, είμαστε εδώ και είμαστε μπροστά”.

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα