Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΠάνω από 2,3 ευρώ η βενζίνη στα νησιά

Πάνω από 2,3 ευρώ η βενζίνη στα νησιά

Πάνω από 2,3 ευρώ η βενζίνη στα νησιά

Στα ύψη βρίσκονται και πάλι οι τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, οι τιμές στα καύσιμα δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, γεγονός που αναμένεται να συντηρήσει τον κύκλο των ανατιμήσεων σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η τιμή της έχει σπάσει το φράγμα των δύο ευρώ ανά λίτρο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σήμερα
Ο μέσος όρος της τιμής των καυσίμων πανελλαδικά, διαμορφώνεται σε πολύ υψηλά νούμερα.

Πιο συγκεκριμένα: η αμόλυβδη των 95 οκτανίων έφτασε στα 1,991ευρώ, η κατοστάρα τα 2,168, το ντίζελ κίνησης το 1,754 και το υγραέριο τα 861 λεπτά/λίτρο.

Οι οδηγοί που επιστρέφουν από τις διακοπές, έχοντας γεμίσει στα πρατήρια της περιφέρειας με ιδιαίτερα υψηλές τιμές, βλέπουν και στα αστικά κέντρα να διαμορφώνεται η ίδια κατάσταση.

Χειρότερη η κατάσταση των τιμών στην περιφέρεια

“Στην επαρχία να δείτε τι γίνεται. Στην επαρχία είναι πολύ παραπάνω”, αναφέρει χαρακτηριστικά οδηγός.

Μάλιστα, στα νησιά η αμόλυβδη πλησιάζει τα δυόμιση ευρώ ανά λίτρο. Ενδεικτικά: στη Μήλο έχει αγγίξει τα 2.490€/lt, στη Σαντορίνη τα 2,359€/lt , στην Πάτμο τα 2,355€/lt , στη Νάξο τα 2,340€/lt , στο Ηράκλειο της Κρήτης τα 2,249€/lt και στη Λευκάδα 2,285€/lt .

Οι έμποροι καυσίμων προειδοποιούν για ακόμη πιο υψηλές τιμές τις επόμενες ημέρες.

Ο πρ. πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων σημείωσε: “Προφανώς θα έπρεπε να είναι λίγο υψηλότερη για τον καταναλωτή. Τα πρατήρια δουλεύουν με χρονοκαθυστέρηση. Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καλή”.

Πηγή thetoc.gr / kykladiki.gr

Περισσότερα