Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΣύροςΣύρος - Παρουσίαση βιβλίου - «I write what you write, I walk...

Σύρος – Παρουσίαση βιβλίου – «I write what you write, I walk where you walk»

Παρουσίαση βιβλίου – «I write what you write, I walk where you walk» (Γράφω ό,τι γράφεις, περπατώ εκεί που περπατάς)

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου «I write what you write, I walk where you walk», την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:00, στον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ένα πρότζεκτ, που ξεκίνησε το 2020 και είχε ως αφετηρία τον εντοπισμό και την αποτύπωση επιγραφών, οι οποίες βρίσκονται στις πλάκες και τους βράχους της Ερμούπολης και των γύρω περιοχών (από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα). Ταυτόχρονα το βιβλίο «Ίχνη» του Τέο Ρόμβου (2002) ήταν συνοδοιπόρος σε αυτό το εγχείρημα.

Στη συνέχεια, η Ε. Βαρβέρη και ο G. Waterschoot εμπνεύστηκαν απ’ αυτό και αφού συγκέντρωσαν 26 νέες προτάσεις με τη συμβολή διαφόρων καλλιτεχνών, τις χάραξαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας “μόνιμης” έκθεσης που, ενδεχομένως, να συνδιαλέγεται τόσο με την ιστορία όσο και με το τοπίο. Αυτό το βιβλίο είναι ένας οδηγός για να ανακαλύψετε αυτά τα ίχνη!

Συμπεριλαμβάνει μια περιπατητική συνομιλία με τον Τέο Ρόμβο και τη Χαρά Πελεκάνου, καθώς μας ξεναγούν στη σπηλιά του Φερεκύδη και σε μια επιγραφή που χρονολογείται από το 5αι. π.Χ.

Eπιμέλεια έκδοσης: Έρση Βαρβέρη & Gijs Waterschoot (pink house press)

Συμμετέχοντες: Gregor Andzelm, Philip Angermaier, Elena Bajo, Valentin Cernat, Sébastien Delire, Nico Dockx, Alexis Gautier, Erik Hagoort, Leen & Hera Hammenecker, David Horvitz, Heide Hinrichs, Charlotte Koopman, Dimitra Kondylatou, J.Krissis, Bram van Meervelde, Peter Schamaun, Rien Schellemans, Denys Shantar, Jeannette Slütter, Ersi Varveri, Gijs Waterschoot, Myrto Xanthopoulou, Aya Zamir, Yi Zhang

Γράφει: Έρση Βαρβέρη, Gijs Waterschoot, Τέο Ρόμβος, Κώστας Βαρβέρης

Εκδότης: TR • Track Report (Royal Academy of Fine Arts, Antwerp) & pink house press
Γλώσσα English, Greek

 

 

Περισσότερα