Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΡεκόρ 4 εκατομμυρίων επιβατών για την ακτοπλοΐα

Ρεκόρ 4 εκατομμυρίων επιβατών για την ακτοπλοΐα

Ρεκόρ 4 εκατομμυρίων επιβατών για την ακτοπλοΐα

Θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ακτοπλοΐας, μέσω της οποίας μετακινούνται κάθε χρόνο εκατομμύρια επιβάτες, Έλληνες και ξένοι απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην αύξηση της επιβατικής κίνησης και επεσήμανε το γεγονός ότι μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μετακινήθηκαν από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα και Λαύριο) πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η πλειονότητα των ακτοπλοϊκών εταιριών ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κοινωνίας, με σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

«θέλουμε ακτοπλοΐκές εταιρείες υγιείς, κραταιές και κερδοφόρες προκειμένου να υπάρχουν πλοία σε όλες τις γραμμές, ώστε κανένα νησί να μην είναι απομονωμένο και ξεχασμένο από το κέντρο καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Εξάλλου οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι λεωφόροι ανάπτυξης των νησιών μας. Για μας η βιωσιμότητα των εταιρειών, η ανανέωση του στόλου και η προσβασιμότητα των νησιωτών αποτελούν βασικά συστατικά της επόμενης μέρας της ακτοπλοΐας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας.

Στην συνάντηση εκ μέρους του Σ.Ε.Ε.Ν, πλην του προέδρου Σπύρου Πασχάλη, συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο αντιπρόεδρος κ. Ευστράτιος Απέργης, ο αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων κ. Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, ο αντιπρόεδρος Κρουαζιέρας κ. Αντώνιος Γελασάκης, ο γενικός γραμματέας κ. Θεολόγος Παναγιωτάκης, ο ταμίας κ. Διονύσης Θεοδωράτος, τα μέλη κ. Ιωάννης Βερνίκος Ευγενίδης και κ. Βασίλειος Μάμμης, ο επίτιμος πρόεδρος κ. Μιχαήλ Σακέλλης και ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Γκώνιας.

Πηγή: ertnews.gr / kykladiki.gr

Περισσότερα