Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΣύροςΚοινωνία«ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ» 15-16-17 Σεπτεμβρίου 2023

«ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ» 15-16-17 Σεπτεμβρίου 2023

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς και αν ένας άνθρωπος με οπτική αναπηρία μπορεί να παίξει σκάκι;

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, μπροστά από την παιδική δημοτική βιβλιοθήκη, παίκτες με οπτική αναπηρία θα αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις παίκτες από τον Σύλλογο Σκακιστών Σύρου.

Συντονιστής και υπεύθυνος για την διεξαγωγή των αγώνων θα είναι ο Μιχάλης Κεραμιώτης,  πρόεδρος του Συλλόγου Σκακιστών Σύρου.

Στην Σύρο, με αφορμή την δράση αυτή έχουν προσκληθεί και θα είναι μαζί μας ο Νικολόπουλος Παναγιώτης, Διεθνής διαιτητής και μέλος του Δ.Σ.  της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, η Τσεντένοβα Πολίνα που συγκαταλέγεται στο προσωπικό της Παγκόσμιας Σκακιστικής  Ομοσπονδίας και ο Ιλαντζής Σπυρίδων, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Φέτος λάβαμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε με το εργαστήριο fabrika του Μιχάλη Γεδεών, μια συνεργασία που αφορά τρεις τύπους από ειδικές ανάγλυφες σκακιέρες, οι οποίες θα εξυπηρετούν τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε παίκτη με ολική ή μερική

Θα έχετε την ευκαιρία σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθήσετε τον τρόπο που ο Μιχάλης Γεδεών δημιουργεί με τον 3D εκτυπωτή τα πιόνια από τις σκακιέρες μας!

Μαζί μας θα είναι και η εικαστικός και arttherapist, Έλενα Τονικίδη-Εργαστήριο Abyss&Art- όπου θα διεξάγει μια εικαστική  διάδραση με τίτλο « Versus  de Schachis»όπου μπορούν οι επισκέπτες να παίξουν με το σώμα Σκάκι! Η εικαστικός στον ρόλο του εμψυχωτή θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες να λάβουν θέση και ρόλο στους χαρακτήρες που περιλαμβάνει το παιχνίδι!

Βασιλιάδες και βασίλισσες ,ίπποι και αξιωματικοί, θα συνομιλήσουν στην πλατείβιωματικά!

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί, στον εσωτερικό χώρο της παιδικής δημοτικής βιβλιοθήκης, ο Δημήτρης Θαρενός, δημιουργός της ψηφιακής βοηθού DEMYASSISTANT, θα επιδείξει πώς μπορούμε να χειριστούμε μια android συσκευή μιλώντας της στα ελληνικά! Η εφαρμογή αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ενασχόλησης, απευθύνεται σε όλους και αξίζει να την αποκτήσετε!

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την πολύτιμη υποστήριξη προς την ΑΡΩΓΗ, τον Δήμο Σύρου για την παραχώρηση της αίθουσας και το Αθλητικό Κέντρο Βικέλας  για την παραχώρηση των κομματιών που διαθέτουν από το σκάκι εδάφους.

Η παρουσία και συμμετοχή σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα!

Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα