Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήEDITORIALΕditorialΣτον Έβρο πυρκαγιές, στη Θεσσαλία πλημμύρες.....Τυχαίο;

Στον Έβρο πυρκαγιές, στη Θεσσαλία πλημμύρες…..Τυχαίο;

Όλη η Ελλάδα για άλλη μια φορά κάηκε. Περίοπτη θέση στις προτιμήσεις των εμπρηστών όπως πάντα είχε η Εύβοια κι εν συνεχεία η Ρόδος που την ξαναθυμήθηκαν και το πιο επικίνδυνο απ’ όλα, ο Έβρος, ο οποίος σε μεγάλο ποσοστό αποψιλώθηκε (αποκορύφωμα η καταστροφή του δάσους της Δαδιάς) προσφέροντας πλέον ανοιχτό πεδίο και ανοιχτούς ορίζοντες στους….γείτονες. Κατά μια διαβολική σύμπτωση, αυτό προσφέρει, ακόμα και αν δεν υπήρχε πρόθεση να καεί το παραμικρό! Ακόμα και αν οι εμπρησμοί ήταν αθώες προσπάθειες κάποιων δύστυχων λαθρομεταναστών να ζεστάνουν ένα πιάτο σούπα και λόγω μιας μικρής απροσεξίας σε κάθε περίπτωση από τις δεκάδες – αν όχι εκατοντάδες – εστίες, ένα ξερόχορτο πήρε φωτιά και δίπλα του ένα άλλο και παραδίπλα του ένας θάμνος και οι καταταλαιπωρημένοι κατατρεγμένοι μες στην κούρασή τους δεν πρόλαβαν και λαμπάδιασε ο τόπος!

Να ξέρετε, όταν στα απέναντι δάση αρχίζουν κι εμφανίζονται κατά σειρά “λαμπάδες” που στη συνέχεια -ουπς! τους ξέφυγαν…- είναι η ώρα για φαγητό! Δεν είναι συστηματικοί εμπρησμοί βρε άπιστοι Θωμάδες!!!

Η ουσία ποια είναι; Πάντα σε κάθε κακό που συμβαίνει είτε αυτό είναι ένας εμπρησμός δάσους είτε η γκετοποίηση μιας αστικής περιοχής είτε το ναυάγιο ενός πλοίου στα καλά καθούμενα, ακόμα και σε μια πλημμύρα θα πω εγώ και θα εξηγηθώ αργότερα, υπάρχει πίσω στα παρασκήνια, ένα μυστικό δωμάτιο που κρύβεται ο ωφελούμενος και σε πολλές των περιπτώσεων ο παραγγέλων ή έστω ο έχων έγκαιρη εσωτερική πληροφόρηση.

Κατά αυτή την έννοια λοιπόν, μια περιοχή που λαμπαδιάζει σε 30 – 40 διαφορετικά σημεία και δεν περιέχει μεγάλους λόφους ή βουνά, δεν είναι γνωστή για τους ανέμους της, αλλά αντιθέτως βρίσκεται δίπλα σε σύνορα, σε στρατηγική θέση κι εξασφαλίζει άριστη κάλυψη λειτουργώντας ως φυσικό εμπόδιο το οποίο αν ισοπεδωθεί με κάποιο τρόπο επιτρέπει την ταχεία ευθεία μετάβαση στην ενδοχώρα, τότε ποιος μπορεί να είναι ο ωφελούμενος, αλλά και ο εντολέας αυτής της καταστροφής, μπορεί να γίνει αντιληπτό και από ένα παιδί του Δημοτικού.

Η πλημμυρισμένη Θεσσαλία

Θα μπορούσε όμως να υπάρξει τέτοιο σενάριο και για μια πλημμύρα;;; Οι περισσότεροι θα πουν όχι. Εγώ θα τους συμβούλευα να το ξανασκεφτούν.

Γιατί;;;

Ας βάλουμε κάποια δεδομένα στο τραπέζι :

  • Ο κάμπος της Θεσσαλίας ήταν πριν χιλιάδες χρόνια μια μεγάλη λίμνη, εξ ου και το εύφορο έδαφός της. Γι’ αυτό το λόγο κρύβει όπως λένε πολλές έρευνες πολύ πετρέλαιο στα έγκατά της.
  • Στους οικονομικούς δείκτες αντιπροσωπεύει το 5% του ΑΕΠ της χώρας και στους παραγωγικούς το 20%!
  • Βρίσκεται ακριβώς στη μέση της ελληνικής επικράτειας.

1ο σενάριο : Αν κάποιος εξωτερικός εχθρός ήθελε να εισβάλλει στην Ελλάδα, η επιλογή “επίθεση σε δύο σημεία (Έβρο και Θεσσαλία)” θα ήταν η ιδανική αφού εν δυνάμει θα αποδιοργάνωνε τις δυνάμεις μας και θα έκοβε τη χώρα στη μέση!

2ο σενάριο : Αν κάποιος οικονομικός επιβουλέας ορεγόταν τη Θεσσαλία, θα προσπαθούσε να μειώσει, ει δυνατόν να καταστρέψει την αξία της, ώστε να την κερδίσει δίνοντας ελάχιστα. Σίγουρα ανεμογεννήτριες δεν μπορούν να μπουν στο Θεσσαλικό κάμπο, μπορούν όμως να συμβούν τρία πράγματα : 1. Να αρχίσουν να ξεφυτρώνουν χιλιάδες φωτοβολταϊκά πάνω στα κατεστραμμένα χωράφια. 2. Να αρχίσουν γεωτρήσεις για πετρέλαιο 3. Να αρχίσουν να αγοράζονται από κάποια….funds τεράστιες εκτάσεις γης για ένα κομμάτι ψωμί ώστε σιγά σιγά να ελέγξουν την παραγωγή αγαθών 4. Να μη συμβεί τίποτα από όλα αυτά, η κυβέρνηση να προσπαθήσει να αναστήσει την περιοχή, ωστόσο όμως τα κόστη στα αγροτικά προϊόντα να εκτοξευθούν και για 5-6 χρόνια η Ελλάδα να περάσει μια πολύ οδυνηρή περίοδο με ελλείψεις αγαθών.

Όλα αυτά τα σενάρια στηρίζονται στο σκεπτικό πως ακόμα και οι πλημμύρες μπορούν να….παραγγελθούν, σχεδιαστούν και στο τέλος συμβούν! Όχι μόνον οι πυρκαγιές…..

Μα, πώς, θα μπορούσε εύλογα να απορήσει κάποιος; Κοιτάξτε τον παρακάτω χάρτη.

Όπως μπορείτε να δείτε η κακοκαιρία “εστίασε” και ξέσπασε στη Θεσσαλία. Μπορεί να άγγιξε και άλλα σημεία της χώρας, όπως κεντροδυτικές Κυκλάδες, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα κλπ, αλλά σε αυτά τα σημεία ήταν ο καιρός απλά κακός με κάποιες φυσιολογικές μπόρες. “Εντός των τειχών” (ορεινοί όγκοι) που περικλείουν τον Θεσσαλικό κάμπο συνέβη το ΞΕΣΠΑΣΜΑ. Κατά ένα περίεργο τρόπο μέχρι αυτά τα φυσικά σύνορα πλημμύρισε το σύμπαν λες και τα σύννεφα της βροχής παραμένουν στάσιμα και δεν ταξιδεύουν ή είναι προγραμματισμένα να αφήνουν το φορτίο τους εκεί και όχι παρά δίπλα.

Ας μας το εξηγήσει κάποιος αυτό. Είναι σαν να βρέχει στο Ο.Α.Κ.Α., να πλημμυρίζουν τα πάντα (Ολυμπιακό στάδιο και λοιπές εγκαταστάσεις) εντός του συγκροτήματος, όμως οι πέριξ λεωφόροι πχ Λεωφόρος Κύμης να βρέχονται μεν, αλλά κανονικά, σαν μια απλή νεροποντή. Από την περίφραξη και μέσα χαλασμός. Από την περίφραξη κι έξω βροχούλα και ομπρελίτσα….Ούτε καν γαλότσες!

H.A.A.R.P. μήπως;;;;

 

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΔΕΝΑΞΑΣ

 

 

 

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα