Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΥΚΛΑΔΕΣΣύλλογος Επαγγελματιών & Εμπόρων Σίφνου: "Δεν είμαστε κλέφτες, δεν είμαστε απατεώνες"

Σύλλογος Επαγγελματιών & Εμπόρων Σίφνου: “Δεν είμαστε κλέφτες, δεν είμαστε απατεώνες”

Έχουμε και εμείς δημοσιεύσει ή αναδημοσιεύσει άρθρα για τους ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής που γίνονται ακόμα πιο εντατικοί την τουριστική περίοδο στα νησιά μας. Ο κοινός παρανομαστής όλων αυτών των δημοσιευμάτων καταλήγει στο γεγονός πως οι έλεγχοι καλώς γίνονται και πως πρέπει να συνεχιστούν κανονικά και αδιαλείπτως.

Ένα δημοσίευμα όμως στην επίσημη facebook σελίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών & Εμπόρων της Σίφνου δίνει στο θέμα μια άλλη τροπή, ή αν θέλετε τοποθετεί έναν μεγεθυντικό φακό γύρω από την όλη κατάσταση, κάνοντας εμφανέστερες κάποιες πτυχές της που μπορεί να μην είναι ορατές με γυμνό μάτι.

Έτσι στο προσκήνιο έρχεται και η άλλη πλευρά: Αυτή του νησιώτη επαγγελματία που πασχίζει να δουλέψει με αρκετές δυσκολίες και που ο υπερβάλλων ζήλος του ελεγκτικού μηχανισμού, τον σφραγίζει, πολλές φορές με την λογική του “αυτόματου πιλότου”, δίχως δηλαδή έστω μια μάτια στις επιμέρους συνθήκες. Διαβάστε το δημοσίευμα και όπως πάντα τα συμπεράσματα δικά σας:

Πως μπορούν εύκολα να παρεκτραπούν τα πράγματα!!!

Κανένας δεν είναι αντίθετος στους ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής και το τονίζουμε διαρκώς σε όλες μας τις συνελεύσεις, αλλά αυτό που κληθήκαμε να διαχειριστούμε σήμερα ήταν εντελώς παράλογο και έφερε τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που σφραγίστηκαν σήμερα σε πολύ δύσκολη θέση.

Το να μην κόψεις αποδείξεις ,ναι είναι παράβαση και πρέπει να ελέγχεται, το να μην αποσταλεί το Ζ όμως είναι εντελώς παράλογο να επισύρει τέτοιο διασυρμό και τιμωρία σε μια επιχείρηση και να μην ελέγχεται πρώτα ο λόγος που έχει συμβεί αυτό.

Όπως διαπιστώσαμε σήμερα, ο ελεγκτικός μηχανισμός έδρασε με αστραπιαία ταχύτητα και σφράγισε καταστήματα λόγο μη έγκαιρης αποστολής Ζ, δίχως όμως να μας δώσει τον εύλογο χρόνο αντίδρασης και δίχως να εξετάσει τους λόγους , που στην περίπτωση μας ήταν αρκετοί και τεχνικής φύσης, που συνέβηκε αυτό.

Όταν στο νησί μας το Ίντερνετ σέρνεται, διακόπτεται , γίνονται αποσυνδέσεις τουλάχιστον για πάνω από μέρα σε διάφορες περιοχές η κάποιες άλλες ακόμα δεν έχουν ούτε τηλέφωνο ούτε Ίντερνετ, όταν η τεχνική υποστήριξη είναι προβληματική και αλλά τόσα πολλά προβλήματα βασικών υποδομών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητα μας, πως λοιπόν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψιν όλο αυτό το σκηνικό και να επιβάλλεται για μη αποστολή Ζ (το οποίο δεν αποτελεί μη απόδοση εσόδων αφού έτσι και αλλιώς θα περαστεί στο σύστημα) τόσο σκληρή τιμωρία σε επιχειρήσεις μικρές που δύσκολα πλέον φοροδιαφεύγουν !!!

Η εικόνα τα λέει όλα και είναι ντροπή να τσουβαλιάζονται έτσι όλοι και όλα μαζί.

Δεν είμαστε κλέφτες.
Δεν είμαστε απατεώνες.
Δεν είμαστε παράσιτα.

Είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας που προσπαθεί να επιβιώσει και να μην ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής στους επενδυτές, που ούτε καν αγγίζει το σύστημα και τους έχουμε να αλωνίζουν στο Αιγαίο.

 

Χ. Παπαδάκης

Περισσότερα