Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνεται υποψηφιότητα - βόμβα την ερχόμενη εβδομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνεται υποψηφιότητα – βόμβα την ερχόμενη εβδομάδα

Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι η επόμενη για το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όχι μόνο γιατί θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με την τηλεμαχία των υποψήφιων προέδρων.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, θα κατατεθεί νέα υποψηφιότητα- «βόμβα» για την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα η ανακοίνωσή της δεν θα γίνει από την Αθήνα.

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα συγκεντρώνει τη στήριξη πολλών νέων στελεχών του κόμματος- με περισσότερη ή μικρότερη εμπειρία στις κομματικές διαδικασίες-, αλλά και ορισμένων στελεχών της παλιάς φρουράς, όλοι ή οι περισσότεροι εκ των οποίων με άμεσες ή έμμεσες αναφορές στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος είναι η επίτευξη της γείωσης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με την κοινωνία και τους φορείς που την εκπροσωπούν και φιλοδοξία της να διαπεράσει οριζόντια τις υπάρχουσες κομματικές τάσεις ώστε να εκφράσει τον όλο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας δεν έχει σχέση με το χθεσινό (Τρίτη) ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας με το οποίο προαναγγέλθηκαν εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές εκλογές και με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ως προς το ντιμπέιτ, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα διεξαχθεί.

Αυτός που πιέζει περισσότερο για τη διεξαγωγή του είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος πρότεινε μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία, την 7η Σεπτεμβρίου, όταν τόσο ο ίδιος όσο και οι ανθυποψήφιοί του θα έχουν ολοκληρώσει τις περιοδείες τους ανά τη χώρα, θα ξέρουμε ποιοι ακριβώς θα είναι αφού θα έχουν επικυρωθεί από το διαρκές συνέδριο της 2ας Σεπτεμβρίου οι υποψηφιότητες και θα βρισκόμαστε μόλις μερικές ημέρες πριν την εκλογή της 10ης Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, αρχίζουν να ξεπροβάλουν κάποια χαμόγελα αισιοδοξίας για τις περιφερειακές εκλογές, κυρίως για τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας όπου οι υποψηφιότητες οι οποίες στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ (Θοδωρής Γαλιατσάτος, Γεωργία Ζεμπιλιάδου και Απόστολος Γκλέτσος αντιστοίχως) δείχνουν απρόσμενη δυναμική.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, στηρίζονται και στην αρνητική διαχείριση από την κυβέρνηση των ανά τη χώρα πυρκαγιών ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου να αποτελέσουν βατήρα ανάκαμψης για την πληγωμένη αξιωματική αντιπολίτευση.

Γιάννης Συμεωνίδης

Πηγή: cnn.gr


 

Δίνει και παίρνει το παρασκήνιο στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της οριστικοποίησης των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του στο διαρκές συνέδριο της 2ας Σεπτεμβρίου.

Στελέχη που έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, άλλα που αναμένεται να το κάνουν και στελέχη που κάνουν πίσω προς όφελος άλλων, βρίσκονται σε καθημερινές ζυμώσεις με το μυαλό όχι μόνο στον πρώτο γύρο της 10ης Σεπτεμβρίου, αλλά κυρίως στο δεύτερο της 16ης.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, η ανακοίνωση νέας υποψηφιότητας για την οποία έχουμε γράψει ήδη μπορεί να μην γίνει τη Δευτέρα αλλά να πάει μερικές ημέρες πιο πίσω λόγω των εξελίξεων με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Ο νέος, εξ Αμερικής ορμώμενος υποψήφιος, ο οποίος είναι φρέσκο στην πολιτική πρόσωπο με άμεση αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, θα βρίσκεται στην Κρήτη την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας που θα γίνει μέσω μηνύματος που θα έχει μαγνητοσκοπηθεί στην Αθήνα.

Όπως μας λένε συνεργάτες του, ο υποψήφιος απευθύνεται σε ένα διευρυμένο ακροατήριο που υπερβαίνει αυτό που αποκαλείται παραδοσιακό ακροατήριο της Αριστεράς – Κεντροαριστεράς.

Στο πλευρό του, μάλιστα, θα βρεθούν κι αρκετά μέλη της Εκλογικής Επιτροπής που είχε συγκροτήσει ο κ. Τσίπρας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Πρόκειται για νέα, κατά βάση, στελέχη, τα οποία είναι μη στενά κομματικά και τα οποία έχουν ανταποκριθεί, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, με μεγάλο ενθουσιασμό, στο προσκλητήριο του νέου υποψήφιου, ο οποίος έχει και τη στήριξη Κρητικού βουλευτή και πρώην υπουργού που έχει απασχολήσει έντονα κατά καιρούς την επικαιρότητα με τις τοποθετήσεις του.

Κάποιοι, μάλιστα, δεν διστάζουν να μιλήσουν ακόμα και για απόπειρα καπελώματος της νέας υποψηφιότητας από τον συγκεκριμένο βουλευτή, στον οποίο καταλογίζουν διάθεση έμμεσης υποστήριξης άλλου υποψήφιου της παλιάς φρουράς με τον οποίο συνδέεται στενά.

Και ο τελευταίος, άλλωστε, ο υποψήφιος δηλαδή της παλιάς φρουράς, δεν κρύβει πως βλέπει με θετικό μάτι τη νέα υποψηφιότητα αφού, πέρα από όλα τα άλλα, θα δώσει νέα δυναμική στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Όσον αφορά την τηλεμαχία, ο Νίκος Παππάς επιμένει στη διεξαγωγή της στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίζονται αρνητικοί με το σκεπτικό πως η εσωστρέφεια δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα την ώρα που η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη κι από τη στιγμή που όλοι οι υποψήφιοι ανήκουν στο ίδιο κόμμα και δεν υπάρχουν ουσιώδεις ιδεολογικές διαφοροποιήσεις.

Γιάννης Συμεωνίδης

Πηγή: cnn.gr

Περισσότερα