Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΣΥΡΟΣ : Ο Άρης Ρώτας στην Υπηρεσία Καθαριότητας

ΣΥΡΟΣ : Ο Άρης Ρώτας στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Ρώτας, συνοδευόμενος από μέλη του δημοτικού του συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο” πραγματοποίησε επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Σύρου–Ερμούπολης και συνομίλησε με εργαζόμενους των τμημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

Ο κ. Ρώτας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, σε μία δίωρη συζήτηση με τα στελέχη της υπηρεσίας, κατέγραψε τις απόψεις τους και μετέφερε το στίγμα της ομάδας του για μια σύγχρονη, ευέλικτη, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον εργαζόμενο υπηρεσία.

Μιλώντας για το παρόν και το μέλλον, σαν τεχνοκράτης και άνθρωπος της επιχειρηματικότητας, χωρίς ταμπού, προκαταλήψεις, εξαρτήσεις, κολλήματα ή προεκλογικές κινήσεις εντυπωσιασμού περιέγραψε το  όραμα του συνδυασμού του για τη διαχείριση της καθημερινότητας του δημότη, στον τομέα της καθαρότητας.

Συγκεκριμένα, τα βασικά θέματα αφορούν:

α) Στην ασφάλεια των εργαζομένων τόσο στους χώρους όσο και τα οχήματα εργασίας

β) την αναδιοργάνωση του τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων με σκοπό την αποφυγή άσκοπων δρομολογίων και άρα την εξοικονόμηση πόρων

γ) την προμήθεια ειδικού μηχανήματος για την αποκομιδή στις δυσπρόσιτες περιοχές

δ) την ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού της καθαριότητας

ε) την κάλυψη της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας

στ) τη μεταφορά του αμαξοστασίου και

ζ) τη διευθέτηση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου της λειτουργίας και των χρεώσεων του ΦΟΔΣΑ.

 

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα