Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΚΥΚΛΑΔΕΣΤο «Άνεμος» της Aegean Sea Lines ξεκίνησε τα δρομολόγια στις Κυκλάδες (pics...

Το «Άνεμος» της Aegean Sea Lines ξεκίνησε τα δρομολόγια στις Κυκλάδες (pics + vid)

«Πρεμιέρα» στις  Κυκλάδες για το ε/γ-ο/γ  «Άνεμος» της Aegean Sea Lines, συμφερόντων του Ομίλου Ευγενίδη. Με πύλη αναχώρησης της Ε2 από   Πειραιά στις  (08.10’) για Σέριφο-Σίφνο –Μήλο (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο)   και Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή Σίφνο-Ίο-Σαντορίνη (07.10).

Κατέπλευσε  στη Σίφνο το Σάββατο 5 Αυγούστου όπου  πραγματοποιήθηκε ο  αγιασμός του πλοίου. «Είναι μεγάλη η συγκίνηση. Έχει το σινιάλο του Νικολάου-Βερνίκου Ευγενίδη καθώς το ‘’Άνεμος’’ ήταν το αγαπημένο του βαπόρι», τόνισε  ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης. Για να προσθέσει: «Δεν θα γινόταν αν δεν είχαμε τη δική σας στήριξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ». μέσα στο πλοίο υπάρχει εικόνα του Αγίου Συμεών.

Ο πλοιοκτήτης Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης σύμφωνα με το  έθιμο του νησιού θα «πανηγυρίσει» την εικόνα του Αγίου την επόμενη χρονιά στις 3 Φεβρουαρίου του 2024.

Ο Όμιλος Ευγενίδη επανέκαμψε  στην ελληνική ακτοπλοΐα, βάζοντας τέλος στην ολιγόμηνη απουσία του μετά τη πώληση, τον Απρίλιο του 2022, του Speedrunner ΙΙΙ στη Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου.

Το πλοίο είναι ένα εντυπωσιακό cruise ferry, ναυπηγήσεως 1980 το οποίο δραστηριοποιείτο στη Βόρεια Ευρώπη. Διαθέτει τέσσερις μηχανές και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων.

«Είναι ένα ξεχωριστό πλοίο μεγαλύτερο από τα Blue Star. Έχει μήκος 136 μέτρα, 25 μέτρα πλάτος, έχει μεταφορική ικανότητα για 350 αυτοκίνητα ή 145 ιχ και 50 φορτηγά, 1.500 επιβάτες εκ των οποίων 400 σε καμπίνα, με συνεδριακό χώρο, εστιατόρια, και πολλές ανέσεις που το κάνει να μοιάζει με κρουαζιερόπλοιο», είχε επισημάνει στο Newmoney στέλεχος της εταιρείας.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει μετονομαστεί  σε Aegean Sea Lines από Aegean Speed Lines, και ο λόγος είναι ότι έχει πλέον περάσει εξ ολοκλήρου σε συμφέροντα του Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη.

Πηγή: newmoney.gr


Δελτίο τύπου 080823

Περισσότερα