Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΥΚΛΑΔΕΣΤο δράμα στην Κύθνο δεν έχει τέλος!

Το δράμα στην Κύθνο δεν έχει τέλος!

Η φωτιά στην Κύθνο μαίνεται για δεύτερη ημέρα με κατοίκους και πυροσβέστες να προσπαθούν να αποτρέψουν τα χειρότερα. Σε κατάσταση συναγερμού το νησί…

Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Κύθνο με τη φωτιά να καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Αυγούστου και τέσσερις συνολικά περιοχές να έχουν εκκενωθεί. Ο δήμαρχος Κύθνου, κύριος Γαρδέρης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι οι φλόγες έφτασαν στο νότιο τμήμα του νησιού δίπλα σε σπίτια χωρίς να τα απειλούν.

Ο κ. Γαρδέρης ανέφερε ότι τα μέτωπα είναι αρκετά και δεν συνδέονται μεταξύ τους, ενώ περιμένουν ένα ελικόπτερο για να ξεκινήσει ρίψεις νερού. Συμπλήρωσε ότι το 112 ήχησε στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών και έχουν μεταφερθεί περίπου 50 κάτοικοι, κάποιοι με πλωτά μέσα καθώς δεν είχαν πρόσβαση σε οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα εκκενώθηκαν οι περιοχές Σκύλου, Σιμουσί, Αγίου Δημητρίου και Πετρούσας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο δεν απειλούνται ξενοδοχεία.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο βλέπουμε τις δραματικές προσπάθειες κατοίκων να σώσουν τις περιουσίες τους.

Πηγή: newsit.gr<

Ανάργυρος Δεναξάς
Ανάργυρος Δεναξάς
Ο Ανάργυρος Δεναξάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο –και με τη δημοσιογραφία λίγο αργότερα. Ως λάτρης του νησιού, είναι μελετητής και ερευνητής με πάθος των πολιτιστικών – ιστορικών του πραγμάτων. Από του 2011 μάχεται να ξαναβρεί η Αρχόντισσα του Αιγαίου την παλιά της αίγλη και ευημερία.

Περισσότερα