Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδα«Υπάρχουν μεθοδεύσεις»: Σε νέα κατάθεση καλείται ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Β. Στίγκας

«Υπάρχουν μεθοδεύσεις»: Σε νέα κατάθεση καλείται ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Β. Στίγκας

Σε νέα κατάθεση καλείται από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας ο οποίος σήμερα επί 4 ώρες έδινε εξηγήσεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται σχετικά με τις δηλώσεις του στη Βουλή περί «Greek Μafia» και «Δον Κορλεόνε»

Εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου ο κ. Στίγκας δήλωσε ότι υπήρξαν όντως μεθοδεύσεις, ωστόσο δεν προέρχονταν από τους βουλευτές του για τους οποίους είπε ότι περιέπεσαν σε βαρύ ατόπημα όταν τον άφησαν μόνο στα έδρανα της Βουλής κατά την προ ημερήσια συζήτηση την περασμένη Πέμπτη.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να καταδείξει ότι πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα λειτουργεί ενιαία και ότι επανήλθαν όλοι δημοσιοποίησε δήλωση στήριξης στο πρόσωπό του υπογεγραμμένη και από τα 12 μέλη της.

«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα» τόνισε σε δήλωση του ο κ. Στίγκας εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, διευκρινίζοντας:

«Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την κοινοβουλευτική ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπο μου, άρα είναι στη κοινοβουλευτική ομάδα συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη τη κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος. Αφήστε με να πω στην εισαγγελέα ότι ξέρω. Υπάρχουν μεθοδεύσεις οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε, όπως το είπα, από διάφορους από εξωκοινοβουλευτικούς. Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας. Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό. Να παίρνουν οδηγίες από κάποιους άλλους ενδεχομένως να ήταν. Θα δούμε αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από το Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρη καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για το Δήμο της Αθήνας».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών μοίρασε στους δημοσιογράφους και κοινή δήλωση των βουλευτών του κόμματος, στην οποία αναφέρουν:

«Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος “Σπαρτιάτες”, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας».

Πηγή: cnn.gr

Περισσότερα